Založ si blog

Návod ako opraviť wc dosku s pomalým sklápaním

Záchodová doska nám zvyčajne pripraví jedno z troch nepríjemných prekvapení. Môže byť uvoľnená, nesprávne sa zatvárať alebo byť zlomená.

Zatiaľ čo v poslednom prípade nemáme inú možnosť, iba dosku vymeniť, prvé dva problémy môžeme vyriešiť rýchlou opravou WC dosky. Budete potrebovať iba základné náradie, ako je skrutkovač alebo kľúč, a návod, ako na to.

Uvoľnená záchodová doska

Ak je vaša záchodová doska uvoľnená, pravdepodobne je to spôsobené častým chodením na WC. Potrebujete zatiahnuť skrutky, ktoré ju držia na toalete. Záchodovú dosku najskôr demontujte stlačením príslušného tlačidla – nachádza sa po bokoch, na tzv. cylindroch alebo v strede zdvihnutej dosky. Následne na záchodovej mise uvidíte dva kovové alebo plastové kryty, ktoré je potrebné odobrať. V závislosti od konkrétneho modelu dosky ich budete musieť úplne odstrániť, alebo iba odklopiť. Odhalíte tak hlavu skrutky, ktorú musíte skrutkovačom zatiahnuť. Správnu polohu si overte priložením wc dosky. Vizuálny návod, ako na to, nájdete v nasledujúcom videu:

Niektoré wc dosky sú pripevnené k toalete dlhými skrutkami, ktoré majú zo spodnej strany záchodovej misy veľké matice. V tom prípade pridržte obnaženú skrutku skrutkovačom a zospodu zatiahnite maticu rukou alebo vidlicovým kľúčom.

Nefunkčné spomaľovacie pánty

Oprava samosklápacej WC dosky nie je omnoho zložitejšia, rozhodne si však pripravte gumené rukavice a vodeodolný mazací tuk alebo vazelínu. Dosku najprv oddeľte od záchodovej misy stlačením príslušných tlačidiel. Následne oddeľte časť na sedenie od poklopu WC misy. Na sedacej časti sa nachádzajú dva cylindre – ľavý zvyčajne ovláda sklápanie sedacej časti a pravý ovláda sklápanie poklopu. Vyberte ich a odskrutkujte maticu, aby ste ich otvorili. Rozdelíte ich na dve časti s otvorom uprostred. Dovnútra doplňte mazací tuk a cylinder opäť zatvorte. Prebytočný tuk utrite handričkou a dosku opäť poskladajte a pripevnite k toalete. Skôr, než sa pustíte do práce, pozrite si nasledujúce video:

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10.08.2023

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach. Príčiny upchatého odtoku v kuchyni Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame [...]

Biely povlak na penise, čo ho môže spôsobovať

10.08.2023

Biely povlak na penise, nazývaný aj smegma, môže byť hladký alebo hrudkovitý biely film na jednej strane žaluďa, alebo na jeho celej ploche. Tento problém sa objavuje u dospelých mužov aj u detí a jedinou príčinou nemusí byť iba nedostatočná hygiena. Možné príčiny bielych povlakov na penise Príčinou objavenia bieleho povlaku na penise môže byť infekčné ochorenie, [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 199412x
Priemerná čítanosť článkov: 3216x

Autor blogu

Kategórie