Bolesť pri sexe ? Obráťte sa na odborníka

28. septembra 2021, topblogger, Zdravie

V minulosti často prevládal názor, že bolesť pri sexe je prirodzeným dôsledkom vzrušenia. Pravdou je, že bolesť pri sexe nie je ničím prirodzeným a vždy by sme jej mali venovať dostatočnú pozornosť. Bolesť pri sexe môže byť dôsledkom niektorých chorôb (zaradiť sem môžeme i pohlavné choroby), sexuálnych praktík, liekov alebo kozmetických prípravkov. Dnes vám prinesieme nový pohľad na bolesť pri sexe. Hneď na začiatku radíme – v žiadnom prípade bolesť nepodceňujte. 

pár v posteli rieši konflikt a žena sa odťahuje
Zdroj: www.freepik.com

Čo znamená bolesť pri sexe a aké sú jej prejavy? 

Bolesť pri sexe sa prejavuje predovšetkým v oblasti pohlavných orgánov. Jej charakter môže byť rôzny. V praxi sú často skloňované prejavy ako: 

V mnohých prípadoch sprevádza bolesť pri sexe i krvácanie, ktoré môže byť dôsledkom nadmerného podráždenia sliznice. Vyskytuje sa predovšetkým u žien, u mužov je málo časté. 

Prečo niektoré ženy a muži trpia bolesťou pri sexe? 

Hoci sa bolesť pri sexe skloňuje predovšetkým so ženami, pravdou je, že tento problém nemôžeme zovšeobecniť. Bolesť pri sexe môže súvisieť s:

Choroby, ktoré sú dôvodom bolesti penisu pri sexe 

V závažnejších prípadoch má bolesť pri sexe pôvod v ochoreniach. Bolesť pri sexe je veľmi častou príčinou pohlavných chorôb, ktoré sa prenášajú nechráneným pohlavným stykom. Bolesťou pri sexe sa prejavuje napríklad infekcia chlamýdiami. Dôvodov bolesti penisu pri sexe však môže byť v skutočnosti viac: 

Ako zmierniť bolesť pri sexe? 

Môže mať bolesť pri sexe pôvod v psychike? 

Áno, môže sa to stať. Za týmto problémom často stojí stres, únava alebo prežitá trauma v minulosti. 

Ako bojovať s bolesťou pri sexe? 

Bolesť pri sexe nie je prirodzeným stavom, a preto vám odporúčame vyhľadať pomoc odborníka. Správna diagnostika je pri zmiernení a úplnom odstránení bolestivých stavov kľúčová. Bolesť pri sexe sa v žiadnom prípade neodporúča brať na ľahkú váhu. Ak je bolesť sprevádzaná krvácaním, vyhľadajte lekársku pomoc okamžite.