Obriezka muža prináša isté výhody

20. októbra 2021, topblogger, Zdravie

Obriezka penisu už dávno nepredstavuje iba náboženský rituál. Aj keď páni nenechajú hocikoho siahnuť na svoju pýchu, obriezka im môže výrazne zlepšiť sexuálny život. Prečo sa robí obriezka a aké výhody má penis bez predkožky? Čítajte ďalej.

Čo je to mužská obriezka?

Mužská obriezka, odborne nazývaná cirkumcízia, je chirurgický zákrok, pri ktorom je odstránená predkožka prekrývajúca žaluď penisu. Prečo sa robí obriezka? Okrem náboženských dôvodov, ktoré sú typické pre židovskú tradíciu, je v súčasnosti vykonávaná hlavne zo zdravotných ale aj estetických dôvodov. Môže ísť o čiastočnú obriezku, alebo o úplnú, pri ktorej je odstránená celá predkožka. Samotný zákrok je bezbolestný a je kvôli nemu potrebné navštíviť skúseného lekára.

Návšteva urológa pred obriezkov
zdroj: freepik.com

Pred obriezkou prebieha predoperačné vyšetrenie u urológa a u samotného chirurga. Je vhodné oholiť si okolie genitálií. Zákrok je vykonávaný v lokálnej anestéze a rany sú zošité samovstrebávacím šicím materiálom, teda jej priebeh je rýchly a praktický. A čo vás čaká po zákroku? Natieranie antiseptickou masťou, preväzy operačnej rany a dva týždne bez sexuálnej aktivity.

Aké sú výhody mužskej obriezky penisu?

Obriezka si poradí s mnohými zdravotnými, estetickými a hygienickými problémami. Medzi hlavné výhody patrí: