Prasknuté vodovodné potrubie, čo robiť?

28. januára 2022, topblogger, Domácnosť

Komplikácie rozhodne nemá rád nikto z nás. Jednou z nich je aj prasknuté potrubie, ktoré sa môže prejaviť aj nepríjemným vytopením. Nielenže to môže zanechať veľké škody na majetku, ale tiež kvôli tomu prídete o množstvo financií. V tomto článku sa dozviete, ako postupovať pri prasknutom potrubí a ktoré faktory ho odhaľujú.

Pravdepodobne vás zaujíma, čo vlastne prasknuté potrubie spôsobuje. Odpovedí je hneď niekoľko. V prvom rade môže byť príčinou nedostatočná údržba, nadmerné opotrebovanie materiálu či výkopové práce v oblasti domu. Prasknuté vodovodné potrubie má množstvo príčin, ktoré by ste mali odhaliť skôr, ako príde k vytopeniu.

Prasknuté vodovodné potrubie

Ako postupovať ak vám prasklo vodovodné potrubie?

Každému sa v živote môže stať, že mu jednoducho praskne potrubie v stene. Veľkou výhodou je, keď na to včas prídete. Dôležité je, aby ste zachovali chladnú hlavu a postupovali podľa nasledujúcich pokynov:

Ako odhaliť prasknuté potrubie v stene?

Vo väčšine prípadov stav potrubia nekontrolujeme až dovtedy, kým sa skutočne niečo nestane. Aby ste však predišli tomu najhoršiemu scenáru, je dôležité, aby ste potrubie a jeho okolie kontrolovali pravidelne. Jeho prasknutie prezrádzajú napríklad mapy na stene, praskliny, nerovnosti či trhliny. V takejto situácii je skvelým riešením zavolať majstrov ako sú vodoinštalatéri, ktorí sa dlhoročne zaoberajú opravou potrubia a vedia jednoducho lokalizovať únik vody. Majú na to špeciálne prístroje, vďaka ktorým problém rýchlo a bez akýchkoľvek problémov vyriešia.