Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

30. januára 2022, topblogger, Zdravie

Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

Podobne ako neexistujú dva totožné odtlačky prstov, ani tvar a dĺžka penisu u mužov nie je nikdy rovnaká. Napriek tomu existuje niekoľko znakov, ktoré môžu mať spoločné a podľa ktorých ich sexuológovia, urológovia, ale aj samotné sexuálne partnerky rozdeľujú do niekoľkých kategórií. Dnes spoločne zistíme, či existuje dokonalý penis.

typy mužských penisov
zdroj: freepik.com

Aké sú najčastejšie typy penisov?

Mnohí muži by radi počuli, že najčastejším typom penisu je mohutný pohlavný orgán, dlhý a zároveň široký… No v skutočnosti je priemerná dĺžka stoporeného penisu 15 centimetrov a hrúbka ako aj tvar žaluďa má mnoho variácií. 

Aký je ideálny penis?

Okrem týchto špecifických druhov penisov existujú miliardy bežných pohlavných orgánov, ktoré sa svojou hrúbkou a dĺžkou viac či menej približujú priemeru.

Našťastie, niečo také, ako dokonalý penis neexistuje. Určite je prianím každej sexuálnej dvojice, aby boli pohlavné orgány zdravé a čisté. Potom už ide iba o preferencie partnerov a zároveň o anatómiu oboch pohlaví. Pretože rovnako ako penis môže byť dlhší a kratší, hrubší alebo chudší, aj pošva môže byť užšia alebo širšia. Teda viac ako na veľkosti, hrúbke či zahnutí záleží na tom, či sa naučíte viac komunikovať o svojej sexualite a hľadať také polohy, ktoré najviac vyzdvihnú kladné stránky konkrétneho penisu.