Labioplastika – estetická úprava Vašich intímnych partií

1. júna 2022, topblogger, Zdravie

Niekedy dochádza k zmenám vzhľadu vagíny vplyvom životných udalostí, ako je pôrod alebo výrazné schudnutie. Inokedy za jej asymetrický vzhľad môže genetika. Okrem estetického problému predstavuje aj zdravotné riziko. Riešením je zmenšenie pyskov ohanbia, teda labioplastika.

Pre koho je určená labioplastika?

Labioplastika - estetická úprava Vašich intímnych partií

zdroj: freepik.com

Druhy labioplastiky a aký je medzi nimi rozdiel

Labioplastiku delíme na dva druhy: jednostrannú a obojstrannú. U klientiek sa vyberá podľa toho, či sú pysky ohanbia asymetrické, teda zväčšený je iba jeden z nich (jednostranná labioplastika), alebo sú zväčšené oba (obojstranná labioplastika).

Ako prebieha labioplastika?

Keďže ide o chirurgický zákrok, pri ktorom je odstránené nadbytočné tkanivo, vznikajú prirodzené obavy z bolesti. Klientky si môžu vybrať medzi lokálnou a celkovou anestézou, pri oboch možnostiach je však zaručená čo najväčšia bezbolestnosť zákroku.

Najskôr je naznačený tvar a veľkosť pyskov ohanbia, ktorý musí žena schváliť skôr, ako sa zákrok začne. Následne je podaná lokálna anestéza pomocou injekcie – pacientka môže cítiť bolesť vpichu alebo tlak – alebo celková anestéza, ak si ju pacientka zvolila.

Celá úprava pyskov ohanbia trvá 1 až 3 hodiny. Počas neho lekár vymodeluje pysky ohanbia odstránením nadbytočného tkaniva. Vzniknú pri tom malé rany, ktoré zašije. Po zákroku je potrebné niekoľko hodín oddychovať. Pozitívnou správou je, že po pár hodinách môže klientka odísť domov. Nesmie však riadiť auto, preto je vhodné odchádzať z kliniky v doprovode inej osoby.