Ako krátka uzdička vplýva na váš sexuálny život

4. augusta 2022, topblogger, Zdravie

Malý kúsok väziva pôsobí možno nenápadne, ale pre sexuálny život je nesmierne dôležitá. Čo však robiť, ak je príliš krátka?

Na čo slúži uzdička na penise?

Uzdička je malý kúsok kože, presnejšie väzivový pruh, ktorý spája žaluď s predkožkou. Uzdička penisu, po latinsky frenulum, má mimoriadny význam pri sexuálne stimulácii, pretože ide o veľmi silnú erotogénnu zónu. Dráždenie uzdičky vedie k silnému orgazmu. Zároveň je však táto oblasť citlivá na vonkajšie vplyvy, môže sa zapáliť, poraniť alebo byť deformovaná. Jednou z takých deformácií je aj krátka uzdička.

Ako spoznám, že mám krátku uzdičku?

Každý muž má inak dlhú uzdičku. Jej dĺžka závisí od vývoja pohlavnej sústavy v maternici, ale aj neskôr, počas puberty. Krátka uzdička je najbežnejší problém, ktorý je s touto časťou tela spojený. Je vrodená a prejavuje sa najmä predčasnou ejakuláciou. Všimnete si ju aj tak, že nemôžete stiahnuť predkožku zo žaluďa a pri pohlavnom styku cítite bolesť.

Ako krátka uzdička vplýva na váš sexuálny život

zdroj : freepik.com

Aké zdravotné riziká hrozia pri krátkej uzdičke na penise?

Frenuloplastika – preťatie krátkej uzdičky penisu

Frenuloplastika je jednoduchý zákrok, ktorý trvá iba niekoľko minút a pretne sa pri ňom uzdička penisu. V uzdičke penisu sa nachádzajú mnohé nervové zakončenia – preto je tak citlivá pri stimulácii. Keď sa časť z nich preťatím preruší, pomôže to oddialiť predčasnú ejakuláciu. Zákrok prebieha v lokálnej anestézii (celková anestézia je využívaná najmä ak sa tento problém rieši operačne už v detskom veku). Lekár vykonáva sériu niekoľkých malých rezov v tvare písmena Z alebo V. Tie sú potom zošité a nie sú veľmi viditeľné. Umožňuje to dostatočnú pohyblivosť žaluďa. Zahojenie trvá jeden až dva týždne. Môžete užívať lieky proti bolesti a kúpeľ z repíka (dva dni po zákroku).