Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10. augusta 2023, topblogger, Domácnosť

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach.

Príčiny upchatého odtoku v kuchyni

Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame sa doňho splachovať veci, ktoré doňho nepatria. Alebo sa málo venujeme čisteniu odtoku. Najčastejšie príčiny upchatia sú:

Kedy je potrebné čistenie odtoku v kuchyni?

Odtok v kuchyni je dobré vyčistiť skôr, ako nastane v potrubí katastrofa, ktorá môže viesť k závažnému poškodeniu majetku. Všímajte si najmä tieto príznaky:

Tipy a rady, ako vyčistiť upchatý odtok v kuchyni

Tipy a rady, ako vyčistiť upchatý odtok v kuchyni

zdroj FOTO : freepik.com

Pri čistení odtoku v kuchyni máme dve možnosti – chemické čistenie pomocou prostriedkov zvyčajne na báze kyselín, alebo mechanické čistenie, kedy podtlakom alebo pomocou pomôcok posunieme usadeniny ďalej alebo ich odlepíme od steny potrubia.

Babské tipy a rady na čistenie upchatého odtoku 

Nepodceňujte prevenciu 

Obráťte sa na odborníkov v krtkovaní 

Pri čistení odtoku netreba podceňovať zásah profesionálov. Na čistenie potrubí používajú metódu krtkovania, pri ktorej je do potrubia zavedená špirála. Tá sa otáča a zároveň je na nej konci tryska, tzv. krtko, z ktorého strieka voda pod veľkým tlakom. Hlavnou výhodou je dostupnosť tejto služby kedykoľvek potrebujete, 24 hodín denne 7 dní v týždni. Preto je dobré mať číslo na spoľahlivých inštalatérov uložené v mobile, aby ste im vedeli zavolať aj o polnoci.