Založ si blog

Ako bojovať proti vráskam prírodnou kozmetikou?

Skôr ako začnete horúčkovito hľadať najnovší krém sľubujúci omladnutie o desať rokov sa zastavte a zhlboka sa nadýchnite. Tak, ako naši predkovia tisíce rokov pred nami, aj my budeme spoločne hľadať v prírode byliny a plody, ktoré dokážu pokožku vyživovať a hojiť.

Žena si krémuje tvár proti vráskam prírodným bio krémom na tvár
zdroj: freepik.com

Nie ste predsa vypraté tričko, ktoré treba vyžehliť. Ste osobnosť, ktorej vrásky môžu čarovne zvýrazniť úsmev. Prírodná BIO kozmetika to rešpektuje a pomáha nám prirodzene starnúť do krásy a elegancie.

Aké typy vrások poznáme?

Vrásky môžeme rozdeliť na 5 skupín:

1. Mimické vrásky

Mimické vrásky vznikajú dynamickým používaním svalov tváre počas komunikácie, ale aj mimo nej. Po celý deň sa nejakým spôsobom tvárime. Ľudia, ktorí sa radi smejú, majú často typický vejárik vrások okolo očí o niečo skôr ako ľudia, ktorí sa neusmievajú tak často, alebo tak široko. Mračenie sa zase tvorí vrásky medzi obočím.

2. vrásky spôsobené starnutím pleti

Vrásky vznikajú aj pri starnutí pleti, a to najmä ubúdaním elastínu a kolagénu. Ide o vrásky, ktoré sú veľmi prirodzené a jednoducho patria k nášmu veku.

3. Vrásky na tzv. gravitačných záhyboch

Postupom času sa naša pleť tak uvoľní, že istým spôsobom padá smerom dole. V záhyboch sa objavujú vrásky približne okolo 50-60 rokov života.

4. Suché vrásky

V dôsledku starnutia je pleť menej hydratovaná a objavujú sa aj drobné a menej hlboké línie, najmä na čele.

5. vrásky spôsobené polohou pri spánku

Hľadajte ich najmä na dekolte a v okolí očí a úst. Keď viac ako sedem hodín denne „krčíme“ pokožku na vankúši a na posteli, niet sa čomu čudovať.

7 rád ako predchádzať tvorbe vrások

Starnutie pleti je prirodzené, rovnako ako starnutie kostí, uší alebo pľúc. My však starnutie svojho tela urýchľujeme nevhodnou životosprávou. Platí to aj pre náš najväčší orgán – kožu. Ako ju ochrániť?

1. Pite veľa čistej vody, prípadne nesladených čajov. Hydratovaná pleť je napnutá a svieža.

2. Jedzte veľa zeleniny, najmä zelenej a červenej. Cukor, vyprážané jedlá, majonézy a lepok vo veľkých dávkach si doprajte iba občas. Namiesto toho voľte ovocie, nízkotučné bielkoviny a prospešné tuky, napríklad avokádo, vajíčka a ryby.

3. Uhaste cigaretu a pripíjajte si iba pri veľmi výnimočných príležitostiach. Alkohol, nikotín a všetky ostatné drogy vedú k rapídnemu starnutiu celého tela.

4. Na slnku sa neobjavujte bez SPF ochrany.

5. Udržiavajte si zdravú váhu a nesnažte sa drasticky chudnúť. Vaše telo potrebuje vyváženú, zdravú stravu.

6. Vyhýbajte sa stresu. Vždy, keď máte pocit, že sa vám stráca pevná zem pod nohami, pokúste sa objaviť príčinu. Nemáte dobrý time management? Alebo na vás ľudia kladú priveľa požiadaviek? Zamerajte sa na príčinu a začnite hovoriť nie.

7. Spite čo najviac – nie je hanba dať si krátky spánok aj popoludní. Všimnite si aj polohu, v akej spíte. Čo sa týka vrások, najideálnejšia je poloha na chrbte.

Ako sa zbaviť vrások pomocou prírodnej kozmetiky

Starnutie je prirodzené. Bojovať s ním pomocou umelo vytvorených chemických kokteilov môže byť síce lákavé, ale z dlhodobého hľadiska sa tým iba ženieme k bankrotu a k nesplniteľným snom o večnej mladosti. Keď ide o vrásky, mali by sme si osvojiť elegantné starnutie s gráciou, v objatí voňavej prírodnej kozmetiky bez toxínov

Čo proti vráskam? Vyskúšajte toto!

Prírodný olej proti vráskam

Oleje čerpajú svoju silu z drobných semienok a plodov. Medzi obľúbené patrí konopný, šípkový a mandľový olej. Či už siahnete po orechoch, ruži, kôstkach alebo semienkach, olej môžete využiť aj pri čistení pleti. Nezabudnite olej nanášať na mierne vlhkú tvár. Tak sa v pokožke uzavrie viac vody a bude krásne vypnutá.

Výživné sérum

Sérum nanášajte opatrne a s ľahkosťou. Naplno si vychutnajte kvetinové séra a nemusíte sa obávať ani kyseliny hyalúronovej. Stimuluje tvorbu kolagénu a vaša pleť naňho bude reagovať rýchlejšou obnovou buniek.

Staršia žena si nanáša na pleť sérum proti vráskam
zdroj: freepik.com

Prírodné krémy proti vráskam

Prírodné krémy proti vráskam prirodzene vypínajú pokožku a pomocou výťažkov z rastlín jej dodávajú vitamíny a minerály, ktoré potrebuje. Vedeli ste, napríklad, že dôležitým zdrojom vitamínu C je paprika? Prírodné krémy využívajú silu matky prírody.

BIO maska proti vráskam

Čerešnička na torte starostlivosti o pleť je maska. Doprajte si ju dvakrát týždenne. Proti vráskam sa nehodia čistiace masky, pretože pleť vysušia. Voľte hydratačné a ošetrujúce masky.

Prečo prírodná kozmetika? Tri dôvody, ktoré vás presvedčia:

1. BIO – pod tromi písmenkami sa skrývajú desiatky rokov práce. Ingrediencie na výrobu tejto kozmetiky sú pestované v čistom prostredí, nie sú ošetrované chemickými postrekmi a pri ich pestovaní i zbere je rešpektovaná okolitá príroda.

2. Vegánska kozmetika – okrem toho, že nie je krutá k zvieratkám, je vegánska kozmetika vhodná pre citlivú pokožku. Mnohokrát je vyrobená z menšieho množstva ingrediencií a neobsahuje látky živočíšneho pôvodu, ktoré by mohli pleť dráždiť.

3. Kozmetika netestovaná na zvieratách – prírodná kozmetika nie je testovaná na zvieratách, teda žiadne živé stvorenie kvôli nej nemuselo trpieť. A to je skvelá pridaná hodnota! Ale nejde len o to. Predstavte si tak čistú kozmetiku, že ju na zvieratách testovať vôbec netreba. A práve v tom je jej čaro. Neobsahuje umelé chemikálie, ktoré by mohli človeku uškodiť.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 209466x
Priemerná čítanosť článkov: 3273x

Autor blogu

Kategórie