Čistenie kanalizácie krtkovaním? Ako postupovať?

20. januára 2022, topblogger, Domácnosť

Pravdepodobne ste sa už niekoľko krát stretli s upchatou kanalizáciou a zápachom z nej. Ide o nepríjemný problém, na ktorý však existuje jednoduché riešenie, ktorým je krtkovanie. Šikovní domáci kutili si dokážu poradiť s krtkovaním aj sami. V tomto článku si povieme, ako na to.

čistenie kanalizácie krtkovaním

Ako vyčistiť kanalizáciu krtkovaním svojpomocne?

Ak sa chcete zbaviť zápachu z kanalizácie, ktorá vzniká dôsledkom jej upchatia, máme pre vás riešenie a tým je krtkovanie. Ide o mimoriadne účinnú činnosť, ktorá jednoznačne zaberie. V mnohých prípadoch totiž len použitie chemických prípravkov nestačí a práve preto prichádza na rad krtkovanie. Potrebovať budete aj špirálu, ktorá sa bežne na krtkovanie využíva. Nezabudnite na gumené rukavice, handru a vedro, keďže vám po odstránení sifónu vytečie zvyšková voda a všetky nečistoty. Aký je postup?

Čistenie kanalizácie krtkovaním

Ako prebieha čistenie kanalizácie profesionálmi?

Ak si na krtkovanie netrúfate sami nechajte čistenie kanalizácie na profesionálov. Postup je jednoduchý. 

  1. V prvom rade si vyberiete firmu, ktorá spĺňa vaše požiadavky. 
  2. Dohodnete sa na presnom termíne, kedy k vám inštalatéri majú prísť. 
  3. Keď prídu inštalatéri, najskôr sa zoznámia s problémom a overia, či ide naozaj o upchatú kanalizáciu.
  4. Ak je problémom upchatá kanalizácia začnú s krtkovaním, pri ktorom používajú profesionálne prístroje na čistenie potrubia.  Profesionáli najčastejšie využívajú elektromechanické čistenie kanalizácie, pri ktorom využívajú rôzne špirály alebo vysokotlakové čističe ktoré čistia kanalizáciu vysokým tlakom vody. 

Profesionálne čistenie kanalizácie vám ušetrí množstvo času, energie a ani sa nezašpiníte. Budete mať istotu, že práca je odvedená kvalitne.