Založ si blog

Obriezka muža prináša isté výhody

Obriezka penisu už dávno nepredstavuje iba náboženský rituál. Aj keď páni nenechajú hocikoho siahnuť na svoju pýchu, obriezka im môže výrazne zlepšiť sexuálny život. Prečo sa robí obriezka a aké výhody má penis bez predkožky? Čítajte ďalej.

Čo je to mužská obriezka?

Mužská obriezka, odborne nazývaná cirkumcízia, je chirurgický zákrok, pri ktorom je odstránená predkožka prekrývajúca žaluď penisu. Prečo sa robí obriezka? Okrem náboženských dôvodov, ktoré sú typické pre židovskú tradíciu, je v súčasnosti vykonávaná hlavne zo zdravotných ale aj estetických dôvodov. Môže ísť o čiastočnú obriezku, alebo o úplnú, pri ktorej je odstránená celá predkožka. Samotný zákrok je bezbolestný a je kvôli nemu potrebné navštíviť skúseného lekára.

Návšteva urológa pred obriezkov
zdroj: freepik.com

Pred obriezkou prebieha predoperačné vyšetrenie u urológa a u samotného chirurga. Je vhodné oholiť si okolie genitálií. Zákrok je vykonávaný v lokálnej anestéze a rany sú zošité samovstrebávacím šicím materiálom, teda jej priebeh je rýchly a praktický. A čo vás čaká po zákroku? Natieranie antiseptickou masťou, preväzy operačnej rany a dva týždne bez sexuálnej aktivity.

Aké sú výhody mužskej obriezky penisu?

Obriezka si poradí s mnohými zdravotnými, estetickými a hygienickými problémami. Medzi hlavné výhody patrí:

  • Vyriešenie fimózy, teda stavu zúženia predkožky penisu, pri ktorej nie je možné ju pretiahnuť cez žaluď. Okrem zhoršenej hygieny hrozia aj problémy so stoporením penisu.
  • Zmierni prejavy predčasnej ejakulácie, predĺži čas vzrušenia a ejakuláciu oddiali.
  • Zlepšenie hygieny – na špičke penisu nebudú mať miesto žiadne plesne alebo iné hubovité ochorenia, ktoré by mohli spôsobovať svrbenie a zápach penisu. Po obriezke je vhodné používať prírodnú mužskú kozmetiku, ktorá bojuje proti baktériám, ale zároveň citlivé miesta na tele ošetruje a nevysušuje.
  • Odstránenie bolestivej erekcie, ktorá môže byť spôsobená zúženou predkožkou.
  • Optické zväčšenie penisu – skrýva v sebe potenciál celkového zlepšenia sexuálneho života muža. K pocitu väčšieho penisu dochádza aj vďaka lepšej možnosti stoporenia penisu pri vzrušení.
  • Zníženie rizika vzniku rakoviny krčka maternice u vašej partnerky.
  • Lepšia stimulácia pošvy žaluďom môže podporiť vaginálny orgazmus u žien.
  • Odstránenie krátkej uzdičky penisu, ktorá taktiež zhoršuje stoporenie penisu a spôsobuje bolesť.
  • Nižšia pravdepodobnosť rakoviny penisu.

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10.08.2023

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach. Príčiny upchatého odtoku v kuchyni Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame [...]

Biely povlak na penise, čo ho môže spôsobovať

10.08.2023

Biely povlak na penise, nazývaný aj smegma, môže byť hladký alebo hrudkovitý biely film na jednej strane žaluďa, alebo na jeho celej ploche. Tento problém sa objavuje u dospelých mužov aj u detí a jedinou príčinou nemusí byť iba nedostatočná hygiena. Možné príčiny bielych povlakov na penise Príčinou objavenia bieleho povlaku na penise môže byť infekčné ochorenie, [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 199831x
Priemerná čítanosť článkov: 3223x

Autor blogu

Kategórie