Založ si blog

Prečo je prírodná kozmetika lepšia ako klasická?

Na trhu dnes máme na výber z rôznych druhov kozmetických prípravkov. Rozlišujú sa na základe svojho zloženia a tým pádom pôsobia aj odlišne na pokožku tela alebo vlasov. Pravdepodobne ste už počuli o prírodnej kozmetike a o jej vlastnostiach. V tomto článku sa o nej dozviete všetky základné informácie.

Aké sú výhody prírodnej kozmetiky?

Bio kozmetika má veľké množstvo benefitov, ktoré vám zaručia krásnu a zdravú pleť. Medzi hlavné výhody vegánskej kozmetiky patrí najmä jej prirodzenosť. Táto vlastnosť podporuje a stimuluje prirodzené funkcie kože.

žena sa krémuje krémom s prírodnými zložkami
zdroj: freepik.com

#1. Prírodná kozmetika neobsahuje syntetické zložky

100% prírodná kozmetika sa od tej klasickej odlišuje najmä svojím zložením. Neobsahuje syntetické zložky, ktoré by mohli u citlivejších ľudí spôsobiť kožné alergie. Najlepšia prírodná kozmetika obsahuje hlavne bylinky a esenciálne oleje.

#2. Výsledok je trvácnejší

Od zloženia sa odzrkadľujú aj účinné vlastnosti eko kozmetiky. Výsledok jej používania je vďaka vysokej účinnosti oveľa trvácnejší. Práve to je dôvod, prečo sa do týchto kozmetických prípravkov oplatí zainvestovať. Vydržia vám dlhšie a rozhodne ušetríte na financiách.

#3. Šetrí životné prostredie a chráni zvieratá

Klasická kozmetika obsahuje škodlivé chemické látky, ktoré znečisťujú okolité prostredie. Častokrát sa účinky testujú na zvieratách, čo sa však pri bio kozmetike stať nemôže. Dôvodom je obsah prírodných látok, ktoré sa šetrným spôsobom opäť vrátia do prírody.

Ako zistím či je kozmetika naozaj prírodná?

Mnohé firmy sa snažia vyrábať prírodné produkty, ktoré však v skutočnosti nie sú až tak bio. Ide totiž len o marketingový ťah a práve preto vám prinášame tip, ako si vybrať správne. Slovenská prírodná kozmetika má v zložení zoznam látok, ktoré obsahuje. Je potrebné, aby ste sa zamerali práve na to.

V tomto prípade je menej viac. To znamená, že čím menej látok obsahuje, tým je to lepšie a účinnejšie. Najznámejšie značky prírodnej kozmetiky sú napríklad Sukin, Zawadi alebo Haya Labs.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 207424x
Priemerná čítanosť článkov: 3241x

Autor blogu

Kategórie