Založ si blog

10 vecí, ktoré rozhodne nesplachujte do záchoda

Určite ste sa aj vy aspoň raz za život stretli s tým, že ste mali upchatý záchod, a netušili ste, ako sa to mohlo stať. Bohužiaľ, upchaté wc je pomerne častá vec, a deje sa to z toho dôvodu, že ľudia splachujú rôzne veci, ktoré by nemali. Dnes sa pozrieme na 10 najčastejších vecí, kvôli ktorým si musíte volať odborníkov na krtkovanie.

Kúpeľňa so záchodom
zdroj: freepik.com

Čo vlastne znamená krtkovanie?

Krtkovanie je proces, pomocou ktorého inštalatéri uvoľňujú upchatý odpad, čistia a spriechodňujú potrubia. Tipujete správne, jeho meno si prepožičali od tohto milého zvieratka. Ako krtko vyhrabáva podzemné chodby, aj títo odborníci pracujú hlboko v potrubí, kde musia poruchu najskôr lokalizovať.

Upchatá kanalizácia totiž môže byť hneď na začiatku potrubia, ale aj hlboko vo vnútri. Po jej lokalizovaní nasleduje čistenie a spriechodnenie potrubia pomocou špeciálnej techniky. Inštalatéri vedia presne určiť ako porucha vznikla a čo bolo jej príčinou.

10 vecí, ktoré by sa nemali splachovať do WC

Niekedy je krtkovanie potrebné nielen pri toalete, ale upchať sa môže aj potrubie z umývadla či sprchy (hlavne pri dlhodobom hromadení vlasov v odtoku). Odborníci však upozorňujú, že splachovanie týchto desiatich vecí je najrizikovejšie, nielen kvôli upchávaniu, ale aj z ekologického hľadiska.

  1. Dámske hygienické potreby
  2. Vlhčené utierky
  3. Kozmetické pomôcky, ako napríklad vatové tampóny a iné vatové výrobky
  4. Vlasy a chlpy
  5. Zvieracie exkrementy a podstielka z mačacích záchodov
  6. Kuchynské utierky, vreckovky a papier
  7. Potraviny a kuchynský odpad
  8. Tuky a oleje
  9. Lieky a chemikálie
  10. Ohorky z cigariet

Preto si dávajte pozor, a nesplachujte uvedené veci do záchoda. Týchto 10 vecí patrí do koša!

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 209416x
Priemerná čítanosť článkov: 3272x

Autor blogu

Kategórie