Založ si blog

Moderné vaňové zásteny pre všetky kúpeľne a ich výhody

Občas si radi doprajete kúpeľ, ale každodenné sprchovanie je praktickejšie…Ak vám do kúpeľne nevojde vaňa a sprchový kút, zvoľte moderný kompromis – vaňové zásteny.

Vaňové zásteny – kombinácia výhod vane a sprchového kútu

Už podľa názvu je jasné, že ide o zástenu, ktorá je inštalovaná na vaňu. Vaňová zástena ochráni vašu kúpeľňu pred potopou, keď sa chcete vo vani osprchovať. Ide o funkčný aj dekoračný prvok kúpeľne. Existujú totiž aj dekoratívne sklá, ktoré osviežujú dizajn kúpeľne. Zvyčajne sú zásteny vyrobené z plastu (tie sú lacnejšie) alebo zo skla, ktoré má špeciálnu úpravu proti usádzaniu vodného kameňa a jednoducho sa čistí.

Typy vaňovej zásteny 

  1. Rámové vaňové zásteny

Rámové zásteny sú ohraničené profily v počte od dvoch do piatich dielov. Môžu byť pevné alebo skladacie. Pevné rámové zásteny sa pridávajú na vane s rovnými okrajmi a vytvoríte tak veľký sprchovací kút, v ktorom sa môžete aj okúpať. Nehodia sa na malé vane, pretože by neposkytovali dostatok miesta na vstup do vane (aspoň 70 cm). Skladacie zásteny sa dajú zložiť, avšak nesmú zasahovať napríklad do batérie a kohútika. Ďalšou alternatívou sú posuvné vaňové zásteny, ktoré fungujú rovnako ako posuvné dvere. 

Vaňová zástena ochráni vašu kúpeľňu pred potopou

zdroj : freepik.com

  1. Bezrámové vaňové zásteny

Sú o niečo drahšie ako rámové, ale esteticky vyzerajú výborne. Za vyššiu cenu je zodpovedný materiál – bezpečnostné sklo. Vďaka absencii rámov sa aj jednoduchšie umývajú. Sú pripevnené pomocou kovových stĺpcov alebo pántov. 

  1. Atypické vaňové zásteny

Ak je vaša vaňa atypická, nevešajte hlavu. Je možné vytvoriť na ňu zástenu na mieru. Hodí sa najmä pre široké štvorcové vane, zaoblené vane alebo rohové vane.

Benefity vaňovej zásteny

  • Kombinácia výhod vane a sprchy – kedykoľvek sa môžete osprchovať alebo okúpať v neriskujete pritom mokré fľaky po celej kúpeľni. 
  • Jednoduchá inštalácia – pri inštalácii vaňovej zásteny nie je potrebné prerábať celú kúpeľňu vrátane demolácie obkladov, ako je to v prípade zmeny vane za sprchový kút alebo opačne.
  • Optické zväčšenie kúpeľne a dekoratívny prvok – z mnohých dizajnov si môžete vybrať taký, ktorý najviac svedčí vašej vlastnej domácnosti. 
  • Ochrana kúpeľne pred striekajúcou vodou pri sprchovaní.

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10.08.2023

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach. Príčiny upchatého odtoku v kuchyni Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame [...]

Biely povlak na penise, čo ho môže spôsobovať

10.08.2023

Biely povlak na penise, nazývaný aj smegma, môže byť hladký alebo hrudkovitý biely film na jednej strane žaluďa, alebo na jeho celej ploche. Tento problém sa objavuje u dospelých mužov aj u detí a jedinou príčinou nemusí byť iba nedostatočná hygiena. Možné príčiny bielych povlakov na penise Príčinou objavenia bieleho povlaku na penise môže byť infekčné ochorenie, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 199766x
Priemerná čítanosť článkov: 3222x

Autor blogu

Kategórie