Založ si blog

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku?

Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? 

Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším krokom je mať dostatok financií. Bez nich váš vysnívaný podnik jednoducho neotvoríte. Keď už tento krok máte za sebou, nasleduje rozhodovanie o type podniku, ktorý chcete otvoriť. Má to byť reštaurácia, kaviareň alebo niečo úplne iné? Čo bude mať pre vás väčší prínos a čo vás bude viac baviť? Aký podnik je v danej lokalite, ktorý by mohol byť vašou obrovskou konkurenciou? Je veľmi dôležité si dobre vybrať a zvážiť všetky plusy a mínusy.

Po vybraní vhodného typu podniku nasleduje rozhodovanie o lokalite. Ideálna poloha je v centre mesta, kde je stály pohyb ľudí, aby ste nemuseli návštevníkov lákať príliš nízkymi cenami.

Kľúčovým bodom je tiež dobrý marketing. Ten nezameriavajte iba na získavanie nových zákazníkov, ale zároveň veľa investujte do udržiavania vernej klientely. Skvelým krokom sú odmeny za pravidelné návštevy a zaujímavé sprievodné podujatia, ktoré ponúknete (okrem základu, ktorým je skvelé jedlo a pitie a príjemná atmosféra). V dnešnej dobe každý podnik potrebuje profil na sociálnych sieťach, kde bude šíriť povedomie o svojej značke a unikátnosti svojich produktov. Marketing zamerajte presne na toto – čo vás odlišuje od všetkých podobných podnikov v okolí?

Napokon sa zamerajte na tieto tri veci:

  • Dokumenty: S otvorením podniku prichádza veľa papierovačiek, na ktoré sa budete musieť pripraviť, budete si musieť vybaviť rôzne povolenia, podnikateľské plány, založiť si podnikateľský účet a podobne. Od začiatku sa snažte všetky tieto papiere dobre zorganizovať, aby ste boli pripravení na akúkoľvek kontrolu.
  • Dodávatelia: Bez tých by bol váš podnik prázdny. Je dôležité vyberať kvalitných dodávateľov, ktorí vám vždy včas dodajú potrebný tovar a na ktorých sa budete môcť spoľahnúť
  • Spoľahlivý a priateľský personál: To je kapitola sama o sebe, bez nich váš podnik nebude fungovať. Každý podnikateľ musí vedieť delegovať čo najviac povinností na iných ľudí, ale musíte nájsť personál, na ktorý sa budete môcť spoľahnúť a budete im dôverovať.

Pre novootvorenú prevádzku budete potrebovať kvalitné gastro vybavenie. Na čo nesmiete zabudnúť? 

Či už sa rozhodnete pre otvorenie reštaurácie alebo kaviarne, kvalitné vybavenie je nevyhnutnosťou. Bez správneho vybavenia nemôžete očakávať úspech vo vašej prevádzke. 

nerezový drez/ gastrotovar.sk

Čo teda budete potrebovať?

  • Rúra a sporák: Žiadna reštaurácia sa nezaobíde bez kvalitnej rúry, v ktorej budete piecť tie najlepšie koláče. Sporák je tiež nevyhnutný pri príprave chutných raňajok, brunchov, obedov a romantických večerí.
  • Chladnička a mraznička: Bez chladničky a mrazničky to jednoducho nepôjde. V reštaurácii ich budete potrebovať na skladovanie potravín, zatiaľ čo v kaviarni budú nevyhnutné na udržanie chladných nápojov pre vašich zákazníkov.
  • Kávovar: Nielen v kaviarni, ale aj v reštaurácii, je kávovar dôležitým vybavením. Kvalitná káva môže byť pre vašich zákazníkov rozhodujúcim faktorom pri návšteve vašej prevádzky.
  • Nerezový drez: Bez nerezového drezu sa vaša prevádzka nezaobíde. Kde by ste umývali použitý riad či zeleninu? A kde by ste pripravovali čerstvú mätu na najlepšie mohito? Nerezový drez je neodmysliteľnou súčasťou akéhokoľvek podniku či prevádzky.

Dobré vybavenie je základom úspechu v gastronomickom priemysle. Investícia do kvalitného vybavenia sa vám určite vráti v podobe spokojných zákazníkov a prosperujúcej prevádzky.

Foto: freepik.com

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

Dostali ste sa do finančných problémov a potrebujete rýchle riešenie? Takto situáciu zvládnete – rýchlo a bez stresu

03.05.2024

Peniaze rieši každý z nás a v poslednej dobe sa čoraz viac skloňujú slová ako finančná kríza, recesia a rastúca inflácia. Občas sa dostaneme do situácie, keď potrebujeme hotovosť veľmi rýchlo, pretože vznikne neodkladný problém. Aj v takýchto prípadoch existuje rýchla pomoc. Dostali ste sa do finančných problémov? Existuje spôsob, ako ich vyriešiť Narastajúca [...]

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 230923x
Priemerná čítanosť článkov: 3396x

Autor blogu

Kategórie