Založ si blog

Prečo je prírodná kozmetika lepšia ako klasická?

Na trhu dnes máme na výber z rôznych druhov kozmetických prípravkov. Rozlišujú sa na základe svojho zloženia a tým pádom pôsobia aj odlišne na pokožku tela alebo vlasov. Pravdepodobne ste už počuli o prírodnej kozmetike a o jej vlastnostiach. V tomto článku sa o nej dozviete všetky základné informácie.

Aké sú výhody prírodnej kozmetiky?

Bio kozmetika má veľké množstvo benefitov, ktoré vám zaručia krásnu a zdravú pleť. Medzi hlavné výhody vegánskej kozmetiky patrí najmä jej prirodzenosť. Táto vlastnosť podporuje a stimuluje prirodzené funkcie kože.

žena sa krémuje krémom s prírodnými zložkami
zdroj: freepik.com

#1. Prírodná kozmetika neobsahuje syntetické zložky

100% prírodná kozmetika sa od tej klasickej odlišuje najmä svojím zložením. Neobsahuje syntetické zložky, ktoré by mohli u citlivejších ľudí spôsobiť kožné alergie. Najlepšia prírodná kozmetika obsahuje hlavne bylinky a esenciálne oleje.

#2. Výsledok je trvácnejší

Od zloženia sa odzrkadľujú aj účinné vlastnosti eko kozmetiky. Výsledok jej používania je vďaka vysokej účinnosti oveľa trvácnejší. Práve to je dôvod, prečo sa do týchto kozmetických prípravkov oplatí zainvestovať. Vydržia vám dlhšie a rozhodne ušetríte na financiách.

#3. Šetrí životné prostredie a chráni zvieratá

Klasická kozmetika obsahuje škodlivé chemické látky, ktoré znečisťujú okolité prostredie. Častokrát sa účinky testujú na zvieratách, čo sa však pri bio kozmetike stať nemôže. Dôvodom je obsah prírodných látok, ktoré sa šetrným spôsobom opäť vrátia do prírody.

Ako zistím či je kozmetika naozaj prírodná?

Mnohé firmy sa snažia vyrábať prírodné produkty, ktoré však v skutočnosti nie sú až tak bio. Ide totiž len o marketingový ťah a práve preto vám prinášame tip, ako si vybrať správne. Slovenská prírodná kozmetika má v zložení zoznam látok, ktoré obsahuje. Je potrebné, aby ste sa zamerali práve na to.

V tomto prípade je menej viac. To znamená, že čím menej látok obsahuje, tým je to lepšie a účinnejšie. Najznámejšie značky prírodnej kozmetiky sú napríklad Sukin, Zawadi alebo Haya Labs.

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 212827x
Priemerná čítanosť článkov: 3130x

Autor blogu

Kategórie