Založ si blog

Kedy je potrebný monitoring kanalizácie?

Monitoring kanalizácie prebieha tak, že je do potrubia zavedená inšpekčná kamera, ktorou odborníci dokážu nájsť akútne, ale aj hroziace problémy. Vďaka tomu môžete problémy zachytiť včas a ušetriť mnoho peňazí.

Kedy sa vykonáva monitoring potrubia?

Najčastejšie sa vykonáva v starších budovách, pri ktorých nie je isté, v akom stave je ich potrubie. Ide o komerčné budovy, ktoré chce nový majiteľ využiť na podnikanie alebo kancelárie, ale aj o súkromné domy, najmä ak sa sťahujete.

Mal by byť však aj súčasťou bežnej údržby, pretože prevencia havarijného stavu vám dokáže ušetriť veľa peňazí. 

Čo odhalí monitoring potrubia?

Zábery z kamery zachytia poškodené časti potrubia, ktoré by mohli prasknúť, hrdzavieť, alebo sa nachádzajú na mieste, kde by mohol niekto omylom potrubie poškodiť, napríklad kopaním do zeme. 

Kontrola potrubia kamerou je zameraná predovšetkým na:

  • mapovanie trasy potrubia, ktorú si môžeme presnejšie zaznamenať do plánov domu,
  • odhaľovanie upchatých miest potrubia, najmä odpadového potrubia,
  • hľadanie poškodených miest potrubia alebo miest, ktoré majú potenciál poškodiť sa – napríklad, trhlinka je veľmi malá, ale prirodzený pohyb zeme ju môže zväčšiť,
  • lokalizáciu poškodeného potrubia, z ktorého vyteká voda,
  • prevenciu havarijného stavu, 
  • odhaľovanie nekvalitných zvarov potrubia.
Monitoring potrubia odhalil hrdzavé staré potrubie
zdroj: freepik.com

Koľko stojí monitoring potrubia?

Cena monitoringu potrubia sa odvíja od toho, aká kamera je použitá, ale aj od toho aká dĺžka potrubia bude kontrolovaná. Nenásilným a dôkladným kontrolovaním potrubia pomocou kamery je možné zvládnuť približne 20-25 metrov potrubia za hodinu. Pokiaľ ide návštevu u zákazníka počas pracovných hodín v bežnom týždni, zaplatí za monitoring 80 – 120 eur. Pokiaľ je monitoring dlhší, alebo ho potrebujete mimo pracovného týždňa, môžete zaplatiť aj dvojnásobok.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210354x
Priemerná čítanosť článkov: 3287x

Autor blogu

Kategórie