Založ si blog

Moderné vaňové zásteny pre všetky kúpeľne a ich výhody

Občas si radi doprajete kúpeľ, ale každodenné sprchovanie je praktickejšie…Ak vám do kúpeľne nevojde vaňa a sprchový kút, zvoľte moderný kompromis – vaňové zásteny.

Vaňové zásteny – kombinácia výhod vane a sprchového kútu

Už podľa názvu je jasné, že ide o zástenu, ktorá je inštalovaná na vaňu. Vaňová zástena ochráni vašu kúpeľňu pred potopou, keď sa chcete vo vani osprchovať. Ide o funkčný aj dekoračný prvok kúpeľne. Existujú totiž aj dekoratívne sklá, ktoré osviežujú dizajn kúpeľne. Zvyčajne sú zásteny vyrobené z plastu (tie sú lacnejšie) alebo zo skla, ktoré má špeciálnu úpravu proti usádzaniu vodného kameňa a jednoducho sa čistí.

Typy vaňovej zásteny 

  1. Rámové vaňové zásteny

Rámové zásteny sú ohraničené profily v počte od dvoch do piatich dielov. Môžu byť pevné alebo skladacie. Pevné rámové zásteny sa pridávajú na vane s rovnými okrajmi a vytvoríte tak veľký sprchovací kút, v ktorom sa môžete aj okúpať. Nehodia sa na malé vane, pretože by neposkytovali dostatok miesta na vstup do vane (aspoň 70 cm). Skladacie zásteny sa dajú zložiť, avšak nesmú zasahovať napríklad do batérie a kohútika. Ďalšou alternatívou sú posuvné vaňové zásteny, ktoré fungujú rovnako ako posuvné dvere. 

Vaňová zástena ochráni vašu kúpeľňu pred potopou

zdroj : freepik.com

  1. Bezrámové vaňové zásteny

Sú o niečo drahšie ako rámové, ale esteticky vyzerajú výborne. Za vyššiu cenu je zodpovedný materiál – bezpečnostné sklo. Vďaka absencii rámov sa aj jednoduchšie umývajú. Sú pripevnené pomocou kovových stĺpcov alebo pántov. 

  1. Atypické vaňové zásteny

Ak je vaša vaňa atypická, nevešajte hlavu. Je možné vytvoriť na ňu zástenu na mieru. Hodí sa najmä pre široké štvorcové vane, zaoblené vane alebo rohové vane.

Benefity vaňovej zásteny

  • Kombinácia výhod vane a sprchy – kedykoľvek sa môžete osprchovať alebo okúpať v neriskujete pritom mokré fľaky po celej kúpeľni. 
  • Jednoduchá inštalácia – pri inštalácii vaňovej zásteny nie je potrebné prerábať celú kúpeľňu vrátane demolácie obkladov, ako je to v prípade zmeny vane za sprchový kút alebo opačne.
  • Optické zväčšenie kúpeľne a dekoratívny prvok – z mnohých dizajnov si môžete vybrať taký, ktorý najviac svedčí vašej vlastnej domácnosti. 
  • Ochrana kúpeľne pred striekajúcou vodou pri sprchovaní.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210744x
Priemerná čítanosť článkov: 3293x

Autor blogu

Kategórie