Založ si blog

Máte problém so splácaním svojich dlhov? Aké máte možnosti?

Inflácia a zdražovanie sú témy, ktorými sme sa v posledných mesiacoch nemohli vyhnúť. Keď sa k tomu pridá sezónne nakupovanie na sviatky, nečudujeme sa, že viac ako polovica Slovákov spláca pôžičku alebo úver týkajúci sa spotrebného tovaru. Samozrejmosťou je takmer u každého i hypotéka. Niekedy však životné okolnosti znemožňujú postupné splácanie dlhov, najmä ak ide o prepustenie zo zamestnania, ochorenie alebo veľké životné zmeny ako je narodenie dieťaťa alebo rozvod. Pozrite sa na dlhy spolu s nami a nájdite riešenia na mieru.

Nechajte si poradiť s hypotékou

Hypotéku splácame niekoľko desaťročí, preto je potrebné ju dobre nastaviť. Zverte sa s podmienkami splácania odborníkom, ktorí vám ich vhodne nastavia.

Znížte svoju úrokovú sadzbu

Úroková sadzba je číslo, od ktorého sa odvíja množstvo peňazí, ktoré zaplatíte navyše. Čím menšie úroky, tým rýchlejšie sa zbavíte svojho dlhu. Máte v tomto prípade dve možnosti – refinancovanie hypotéky do inej banky, ktorá poskytuje lepšie podmienky, alebo vyjednanie lepších úrokov vo vlastnej banke.

Predĺžte si lehotu splatnosti

Predĺženie splatnosti úveru je možné využiť vtedy, keď vo vašej rodine nastali okolnosti, ktoré môžu mať za následok neschopnosť splácať úver. Banke musíte predložiť žiadosť a počkať na jej schválenie.

NestorCapital | Problém so splácaním hypotéky

zdroj : freepik.com

Skúste požiadať o odklad splátok

Táto možnosť je skvelá v prípade, že máte iba krátkodobý výpadok financií – napríklad ak vám klienti nezaplatili včas alebo ak ste prišli o prácu, ale hľadáte si novú. Takto môžete splátky zaplatiť neskôr, ale je možné, že sa navýšia a že sa predĺži doba splácania.

Predajte svoju nehnuteľnosť

Radikálne, ale veľmi rýchle a účinné riešenie, vďaka ktorému splatíte všetky dlhy naraz a okamžite, je výkup nehnuteľnosti. Ponúkajú ho špecializované spoločnosti na výkup nehnuteľnosti, ktoré namiesto vás vyriešia aj väčšinu dokumentácie. Nutnosťou je však presťahovanie sa do menšieho bytu alebo do podnájmu.

Osobný bankrot ako posledné východisko

Osobný bankrot je zákonom upravený proces, ktorým sa fyzická osoba – podnikateľ alebo nepodnikateľ – môže oddlžiť od svojich dlhov. Existujú dve možnosti, ako to urobiť.

Konkurz

Dlžník už nespláca svoje dlhy, ale príde o všetok svoj majetok, z ktorého sú čiastočne uhradené jeho dlhy. Podmienkou je mať aspoň dva dlhy, ktoré nespláca aspoň tridsať dní.

Splátkový kalendár 

Dlžník spláca svoje dlhy podľa splátkového kalendára a majetok mu ostáva. Ide o dohodu, pri ktorej sa splátky rozložia inak, ako bolo pôvodne naplánované, keď žiadal o pôžičky alebo o hypotéku. 

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 213399x
Priemerná čítanosť článkov: 3138x

Autor blogu

Kategórie