Založ si blog

Ako prebieha zásah havarijnej služby – 4 kroky

Prasklo vám potrubie a na stene sa objavujú mokré fľaky, alebo uprostred noci cítite zvláštny zápach podobajúci sa plynu? V takejto situácii je drahá každá sekunda a pomoc potrebujete čo najskôr – našťastie existuje havarijná služba. Ako prebieha jej zásah vo vašej domácnosti? 

Čo je úlohou havarijnej služby?

Havarijná služba je súbor služieb poskytovaných profesionálnymi inštalatérmi a opravármi. Jej hlavnou výhodou je, že funguje nonstop, a tak aj v prípade, že vám o tretej ráno začne nezvládateľne pretekať toaleta, môžete zavolať odborníkov, ktorí si s tým poradia.

Čo je úlohou havarijnej služby?

zdroj : freepik.com

Havarijná služba sa špecializuje najmä na záchranu majetku a nehnuteľností v prípade, že dôjde k výpadku elektriny, poškodeniu elektrického vedenia,  prasknutiu potrubia, upchatiu kanalizácie s nutnosťou krtkovania odpadov a kanalizácie, k úniku plynu alebo inej domácej havárii, ktorá môže viesť k závažnému poškodeniu vašej domácnosti. Okrem toho, že odborní inštalatéri dokážu opraviť takmer čokoľvek, zároveň sú zvyknutí na tieto stresujúce situácie, zachovávajú chladnú hlavu a pozerajú sa na problém objektívne, bez emócií. Aj vďaka tomu dokážu upokojiť majiteľov domácnosti a rýchlo navrhnúť reálny postup riešenia.

Čo obnáša výjazd havarijnej služby pri situácií prasknutého potrubia?

  1. Analýza a identifikácia problému 

Po príchode je potrebné zaviesť členov havarijnej služby priamo na miesto, kde došlo k problému, či už ide o kúpeľňu, kuchyňu alebo pivnicu. Na tomto mieste začína analyzovanie a identifikácia problému pomocou rôznych detektorov (napríklad úniku plynu) alebo monitorovacích zariadení.

  1. Evakuácia obyvateľov budovy v prípade núdze 

Odborníci zhodnotia situáciu a v prípade hroziaceho nebezpečenstva požiadajú obyvateľov, aby opustili budovu. V takejto situácii je potrebné zachovať si chladnú hlavu a ideálne je pripraviť sa už v čase medzi telefonátom a príchodom havarijnej služby na možnosť, že budete musieť opustiť domácnosť – konkrétne obliecť si teplé oblečenie, obuť si topánky, prípadne zobudiť deti a ak je to možné, odviesť ich k susedom.

  1. Zastavenie toku akýchkoľvek kvapalín, chemikálií alebo plynu

Nasledujúcim krokom je zastavenie kvapalín (najmä vody), chemikálií alebo plynu. Okrem toho vykonajú odborníci aj iné bezpečnostné opatrenia. Napríklad, v prípade veľkého úniku vody je potrebné vypnúť elektrinu, aby nenastal elektrický skrat.

  1. Odstránenie problému s využitím modernej technológie

Napokon odborníci vyriešia problém pomocou technológie, ku ktorej bežné domácnosti nemajú prístup.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 207185x
Priemerná čítanosť článkov: 3237x

Autor blogu

Kategórie