Založ si blog

Obriezka muža prináša isté výhody

Obriezka penisu už dávno nepredstavuje iba náboženský rituál. Aj keď páni nenechajú hocikoho siahnuť na svoju pýchu, obriezka im môže výrazne zlepšiť sexuálny život. Prečo sa robí obriezka a aké výhody má penis bez predkožky? Čítajte ďalej.

Čo je to mužská obriezka?

Mužská obriezka, odborne nazývaná cirkumcízia, je chirurgický zákrok, pri ktorom je odstránená predkožka prekrývajúca žaluď penisu. Prečo sa robí obriezka? Okrem náboženských dôvodov, ktoré sú typické pre židovskú tradíciu, je v súčasnosti vykonávaná hlavne zo zdravotných ale aj estetických dôvodov. Môže ísť o čiastočnú obriezku, alebo o úplnú, pri ktorej je odstránená celá predkožka. Samotný zákrok je bezbolestný a je kvôli nemu potrebné navštíviť skúseného lekára.

Návšteva urológa pred obriezkov
zdroj: freepik.com

Pred obriezkou prebieha predoperačné vyšetrenie u urológa a u samotného chirurga. Je vhodné oholiť si okolie genitálií. Zákrok je vykonávaný v lokálnej anestéze a rany sú zošité samovstrebávacím šicím materiálom, teda jej priebeh je rýchly a praktický. A čo vás čaká po zákroku? Natieranie antiseptickou masťou, preväzy operačnej rany a dva týždne bez sexuálnej aktivity.

Aké sú výhody mužskej obriezky penisu?

Obriezka si poradí s mnohými zdravotnými, estetickými a hygienickými problémami. Medzi hlavné výhody patrí:

  • Vyriešenie fimózy, teda stavu zúženia predkožky penisu, pri ktorej nie je možné ju pretiahnuť cez žaluď. Okrem zhoršenej hygieny hrozia aj problémy so stoporením penisu.
  • Zmierni prejavy predčasnej ejakulácie, predĺži čas vzrušenia a ejakuláciu oddiali.
  • Zlepšenie hygieny – na špičke penisu nebudú mať miesto žiadne plesne alebo iné hubovité ochorenia, ktoré by mohli spôsobovať svrbenie a zápach penisu. Po obriezke je vhodné používať prírodnú mužskú kozmetiku, ktorá bojuje proti baktériám, ale zároveň citlivé miesta na tele ošetruje a nevysušuje.
  • Odstránenie bolestivej erekcie, ktorá môže byť spôsobená zúženou predkožkou.
  • Optické zväčšenie penisu – skrýva v sebe potenciál celkového zlepšenia sexuálneho života muža. K pocitu väčšieho penisu dochádza aj vďaka lepšej možnosti stoporenia penisu pri vzrušení.
  • Zníženie rizika vzniku rakoviny krčka maternice u vašej partnerky.
  • Lepšia stimulácia pošvy žaluďom môže podporiť vaginálny orgazmus u žien.
  • Odstránenie krátkej uzdičky penisu, ktorá taktiež zhoršuje stoporenie penisu a spôsobuje bolesť.
  • Nižšia pravdepodobnosť rakoviny penisu.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25, aktualizované: 09:29

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210641x
Priemerná čítanosť článkov: 3291x

Autor blogu

Kategórie