Založ si blog

Čo je webstránka, koľko stojí a potrebujem ju vôbec?

Dnešný svet je neúprosný – čo nie je online, akoby ani nebolo. Či už podnikáte, alebo chcete používať internetovú stránku ako umelecké portfólio, tu nájdete základné informácie o tvorbe web stránok.

Čo je webstránka?

Internetová stránka, web, web page, webovka, webová stránka – stále hovoríme o tom istom. Ide o dokument obsahujúci informácie, ktorý je prístupný prostredníctvom internetu v tzv. webovom prehliadači (napríklad Google Chrome). Môžu sa k nej dostať všetci používatelia internetu a mala by byť estetická a prehľadná.

tvorba web stránok
zdroj: freepik.com

Kto a prečo potrebuje webstránku?

Webovú stránku potrebuje v dnešnej dobe každý zamestnávateľ, podnikateľ, ale aj ľudia v neziskovom sektore, umelci, združenia, školy a iné vzdelávacie inštitúcie. Jednoducho povedané, ak má niekto informáciu, ktorú chce prezentovať širokej verejnosti, vlastná webová stránka je tým správnym miestom. Pre podniky a firmy však znamená aj zaistenie nových klientov a vyšších zárobkov.

Pre koho sú určené webstránky

Webové stránky sú teda určené pre ľudí, ktorí iným ponúkajú informácie, produkty a služby. Napríklad, v čase havarijného stavu v domácnosti možno radi kliknete na stránku krtkovania v Bratislave, lebo potrebujete pomoc inštalatéra. Webové stránky potrebujú najmä tí podnikatelia a firmy, ktorí neponúkajú svoje produkty priamo v e-shope, ale chcú k sebe pritiahnuť potenciálnych zákazníkov, ktorí by o nich inak nevedeli.

Výhody webstránky

  1. Informácie o firme sa rozšíria k mnohým ľuďom.
  2. Ide o formu reklamy, ktorá funguje nonstop a v pohodlí domova budúcich klientov.
  3. Estetika, zrozumiteľnosť a originalita internetovej stránky tvorí určitú atmosféru, ktorá vás môže odlíšiť od konkurencie.
  4. Klienti získajú prvotné informácie bez vašej asistencie.
  5. Môžete svoju firmu odprezentovať obrazom, zvukom i videom. Je iba na vás, ako kreatívne sa pochválite so svojimi úspechmi a spokojnými zákazníkmi.

Kto mi vytvorí webstránku a koľko stojí internetová stránka?

Možno ste už počuli, že webovú stránku môžete mať aj zadarmo. Je to pravda, ale má jeden veľký háčik – nebude na vašej vlastnej webovej adrese. Pokiaľ neviete programovať, nechajte tvorbu web stránok radšej na skúseného vývojára. Veľa závisí aj od toho, o akú webovku ide.

Cena webovej stránky so základnými informáciami o vašej firme a vlastným dizajnom začína na sume 800€ konkrétna cena záleží od zložitosti dizajnu, rozsahu webstránky a funkcionalít ktoré sú pre vás dôležité. Ak potrebujete webstránku lacnejšie, je to možné, ale musíte počítať s obmedzenými funkcionalitami a dizajnom stránky. Lacné webstránky často využívajú už navrhnuté šablóny pri ktorých sa vám môže stať, že iná stránka použije rovnakú šablónu a bude vyzerať veľmi podobne ako tá vaša.

Pokiaľ máte záujem o jednoduchý e-shop, pripravte si približne 1500 eur. Komplexné web stránky so zameraním na získavanie nových zákazníkov kúpite za 2000 eur a viac.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 208645x
Priemerná čítanosť článkov: 3260x

Autor blogu

Kategórie