Založ si blog

Koľko stojí krtkovanie?

Krtkovanie je bežná činnosť rôznych inštalatérskych firiem. Vo všeobecnosti ide o akési čistenie kanalizácie, čo zahŕňa prepchávanie odpadu. Cena sa však v mnohých oblastiach líši. Aby sme vám to čo najviac uľahčili, prinášame vám prehľad cien krtkovania, a tiež základné informácie o tom, od čoho cena závisí.

Ak hľadáte kvalitné krtkovanie odpadu, množstvo firiem má vlastnú reklamu na Google, kde ponúkajú svoje služby. Aj vďaka tomuto sa môžete rýchlejšie rozhodnúť pre konkrétnu firmu. Otázka však znie, koľko stojí krtkovanie a od čoho závisí cena? Odpoveď nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Od čoho záleží cena krtkovania?

Faktorov, ktoré ovplyvňujú cenu krtkovania je hneď niekoľko. Základom je zložitosť potrubia. Už len podľa toho viete, či bude táto činnosť vykonávaná dlhšie alebo kratšie. Ak je čistenie kanalizácie náročnejšie, aj cena bude vyššia.

Inštalatér so záchodovým zvonom
zdroj: freepik.com

Ďalším faktorom je lokalita, kde potrebujete krtkovanie odpadu vykonať. Ak má firma sídlo v centre mesta a bude musieť vycestovať do priľahlých a okrajových častí mesta, budú si, pochopiteľne, účtovať príplatky. To však platí najmä vo väčších mestách, ako je napríklad Bratislava. Vo väčšine prípadov si firmy účtujú príplatky až vtedy, keď musia vycestovať do iných miest či dedín.

Medzi ďalšie faktory, ktoré ovplyvňujú cenu krtkovania patrí rozsah inštalatérskych prác, dĺžka a rozmery potrubí či čas výkonu práce. V nasledujúcich riadkoch sa však pozrieme na to, aký je približný cenník krtkovania.

Aká je bežná cena za krtkovanie?

Cena čistenia odpadov je veľmi individuálna. Záleží od konkrétnej firmy a rozsahu práce, tak, ako jej zložitosti. Cena za 1m vyčisteného potrubia sa pohybuje od 4 – 6€, pričom po spočítaní všetkých úkonov vyjde bežná cena od 70€ vyššie. 

Je krtkovanie v Bratislave drahšie?

Pravdepodobne počítate s tým, že cena v Bratislave bude vyššia. Nie vždy to však tak naozaj je. V iných častiach Slovenska zaplatíte za krtkovanie približne 50 €. Musíte však počítať so spomínanými príplatkami, ktoré sa môžu objaviť v každej firme.

Aj napriek tomu, že v Bratislave zaplatíte o čosi viac, budete si istí, že ide o skutočne kvalitnú firmu. Pomer kvalita a cena je tak v tomto prípade v úplnej rovnováhe, vďaka čomu zaplatíte za skutočne perfektne odvedenú prácu.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 209422x
Priemerná čítanosť článkov: 3272x

Autor blogu

Kategórie