Založ si blog

Ako prebieha obriezka u detí?

Keď uvažujeme o obriezke, najčastejšie si predstavíme dospelého muža. Často ju však podstupujú malí chlapci a to nielen z náboženských dôvodov.

Kedy je potrebná obriezka u detí?

Detská obriezka, odborne nazývaná aj cirkumcízia, je chirurgický zákrok, pri ktorom je natrvalo odstránená predkožka prekrývajúca žaluď penisu. Delí sa na čiastočnú a úplnú. Motívy k obriezke sú u dospelých mužov rôzne – od náboženských, cez zdravotné, až po estetické. U detí však jednoznačne prevažujú zdravotné komplikácie.

Najčastejšie zdravotné komplikácie sú fimóza u detí, teda zúžená predkožka, ktorá môže spôsobovať jednak bolesť, ale zároveň zhoršuje hygienu penisu a môže viesť k vzniku plesní alebo hromadeniu baktérií. Ďalším častým problémom sú opakované zápaly predkožky.

Ako prebieha detská obriezka a koľko trvá?

Pred obriezkou je potrebné vyšetrenie u praktického lekára, u urológa a tiež u chirurga. Obriezku môžu podstúpiť chlapci vo veku 3 – 18 rokov. Na rozdiel od dospelých je používaná celková anestézia. Detská obriezka je bezbolestná a celá operácia trvá 20 až 30 minút. Po prebratí sa z umelého spánku a krátkom pozorovaní môže odísť dieťa v sprievode rodičov domov. S obriezkou teda nie je spojená dlhšia hospitalizácia.

Starostlivosť po obriezke u chlapcov

Po obriezke je vhodný 7 až 14 dňový pokoj v domácom prostredí. Ošetrovanie rany nie je vôbec zložité. Keďže na šitie sú používané nite, ktoré sa vstrebávajú a rozložia samé, nie je potrebné vyťahovanie stehov po odstránení predkožky. Hojeniu napomáhame najmä dodržiavaním hygieny.Po obriezke je vhodné citlivú detskú pokožku ošetrovať prírodnými kozmetickými produktmi. Vďaka svojmu zloženiu poskytuje hydratáciu bez vysušovania a prípadného podráždenia, ale zároveň bojuje proti baktériám prírodnými zložkami s dezinfekčným účinkom.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 207371x
Priemerná čítanosť článkov: 3240x

Autor blogu

Kategórie