Založ si blog

Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

Podobne ako neexistujú dva totožné odtlačky prstov, ani tvar a dĺžka penisu u mužov nie je nikdy rovnaká. Napriek tomu existuje niekoľko znakov, ktoré môžu mať spoločné a podľa ktorých ich sexuológovia, urológovia, ale aj samotné sexuálne partnerky rozdeľujú do niekoľkých kategórií. Dnes spoločne zistíme, či existuje dokonalý penis.

typy mužských penisov
zdroj: freepik.com

Aké sú najčastejšie typy penisov?

Mnohí muži by radi počuli, že najčastejším typom penisu je mohutný pohlavný orgán, dlhý a zároveň široký… No v skutočnosti je priemerná dĺžka stoporeného penisu 15 centimetrov a hrúbka ako aj tvar žaluďa má mnoho variácií. 

  • Mohutný penis – pri erekcii jeho dĺžka presahuje 20 centimetrov a zároveň je pomerne hrubý. Výhodou je úplné vyplnenie vagíny partnerky a intenzívnejšie pocity pri styku. Tie však môžu prerastať až do bolesti, najmä ak je vagína partnerky užšia alebo muž nečakal na jej dostatočné zvlhčenie. Zároveň môže mohutný penis prispievať k veľkému egu.
  • Malý penis – o malom penise hovoríme vtedy, ak v stave erekcie nemeria viac ako 7,7 centimetra. Aj keď si mnoho pánov teraz vydýchlo, stále existujú možnosti, ako sebe aj svojej partnerke dopriať o niečo viac vzrušenia. Dnes už existujú viaceré možnosti na zväčšenie penisu.
  • Zahnutý penis – zakrivený penis môže byť ohnutý nahor, nadol alebo aj doprava a doľava. Ak je ohnutý nahor alebo nadol, jeho veľkou výhodou je intenzívne dráždenie bodu G u ženy – stačí nájsť tú správnu polohu. Zakrivenie do strán je menej praktické, ale aj uňho sa dá nájsť vhodná poloha vedúca k silnému orgazmu. Pokiaľ však presahuje zakrivenie 30°, dajte si pozor, či nejde o Peyronieho chorobu.
  • Neobrezaný penis – výhodou je možnosť dráždenia pomocou uzdičky, nevýhodou zložitejšie udržiavanie hygieny kvôli kožným záhybom na predkožke, kde sa s radosťou množia baktérie. Napriek tomu v našich zemepisných šírkach jednoznačne vedie.
  • Obrezaný penis – okrem zvýšenej hygieny a menšej pravdepodobnosti plesňových či bakteriálnych ochorení ide o druh penisu, ktorý pôsobí mohutnejšie a mužnejšie. Pre partnerky ide často o novú skúsenosť a vďaka tomu si pohlavný styk viac vychutnávajú. Okrem náboženských dôvodov sa obriezka odporúča pánom aj ako spôsob spestrenia sexuálneho života a zvýšenia sebavedomia.

Aký je ideálny penis?

Okrem týchto špecifických druhov penisov existujú miliardy bežných pohlavných orgánov, ktoré sa svojou hrúbkou a dĺžkou viac či menej približujú priemeru.

Našťastie, niečo také, ako dokonalý penis neexistuje. Určite je prianím každej sexuálnej dvojice, aby boli pohlavné orgány zdravé a čisté. Potom už ide iba o preferencie partnerov a zároveň o anatómiu oboch pohlaví. Pretože rovnako ako penis môže byť dlhší a kratší, hrubší alebo chudší, aj pošva môže byť užšia alebo širšia. Teda viac ako na veľkosti, hrúbke či zahnutí záleží na tom, či sa naučíte viac komunikovať o svojej sexualite a hľadať také polohy, ktoré najviac vyzdvihnú kladné stránky konkrétneho penisu.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 207273x
Priemerná čítanosť článkov: 3239x

Autor blogu

Kategórie