Založ si blog

5 najčastejších problémov kedy sa oplatí volať inštalatéra

Každý majiteľ domu je rád, keď môže ušetriť peniaze a zvládnuť opravu bez pomoci. Kedy však hrozí, že neodborný zásah vám majetok ešte viac poškodí? Na týchto päť problémov vždy volajte inštalatéra.

Upchaté potrubie alebo kanalizácia

Amatérska oprava upchatého potrubia môže viesť k väčšiemu poškodeniu kovových častí a k narušeniu odtoku vody z objektu. Keď riešite upchatú kanalizáciu, môžete sa pripraviť aj na tzv. vybuchnutie guličky, čiže bodu, kadiaľ odtekajú splašky, a zaplavenie kúpeľne alebo pivnice nevoňavým obsahom. Okrem upchatého miesta tak budete musieť aj čistiť a maľovať, pričom profesionálne krtkovanie by tento problém vyriešilo bez nepríjemných havárií.

Únik vody alebo vlhké mapy na stene

Keď sa na stene objavia vlhké mapy, ide jednoznačne o únik vody z poškodeného potrubia. Lokalizácia úniku vody by však mala ostať v rukách profesionálov. Aj keď sa zdá, že vlhká stena označuje miesto problému vo vašom domove, vodoinštalatér presne nájde miesto poškodenia a pri prípadnom sekaní do steny sa bezpečne vyhne elektrickým káblom. Zároveň minimalizuje prácu potrebnú na obnovu steny do pôvodného stavu.

Ak cítite plyn v domácnosti

Pokiaľ cítite vo vzduchu plyn, na nič nečkajte. Pre takéto prípady je vám k dispozícii nonstop poruchová služba. Vďaka profesionálnym prístrojom dokážu zmerať množstvo plynu v ovzduší a nájsť miesto jeho úniku za niekoľko minút.

Ak máte problém s kúrením 

Problémy s kúrením sa pohybujú od nefunkčného kotla, cez zvláštne zvuky v radiátoroch, ktoré vás privádzajú k šialenstvu, až k vytekaniu vody z radiátora a prípadnému vytápaniu nižšieho poschodia. Všetky tieto poruchy zvládne skúsený kúrenár, ktorého odbornosťou je oprava radiátorov a oprava kúrenia. Namiesto drahej výmeny tak môžete výrazne ušetriť menej náročnou opravou kotla.

Oprava radiátora inštalatérmi
zdroj: freepik.com

Pri iskrení v zásuvke alebo vypínači

Doma to iskrí pri rôznych príležitostiach, ale ak je to pri zapájaní elektrospotrebičov do zásuviek, volajte skúseného elektrikára. Tento jav je nebezpečný hneď z troch dôvodov – môže viesť k zraneniu človeka, ktorý sa zásuvky alebo vypínača dotkne, môže viesť k závažnému poškodeniu elektrického vedenia a napokon môže poškodiť alebo úplne zničiť aj spotrebič, alebo lampu, ktorú zapínate.

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10.08.2023

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach. Príčiny upchatého odtoku v kuchyni Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame [...]

Biely povlak na penise, čo ho môže spôsobovať

10.08.2023

Biely povlak na penise, nazývaný aj smegma, môže byť hladký alebo hrudkovitý biely film na jednej strane žaluďa, alebo na jeho celej ploche. Tento problém sa objavuje u dospelých mužov aj u detí a jedinou príčinou nemusí byť iba nedostatočná hygiena. Možné príčiny bielych povlakov na penise Príčinou objavenia bieleho povlaku na penise môže byť infekčné ochorenie, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 199721x
Priemerná čítanosť článkov: 3221x

Autor blogu

Kategórie