Založ si blog

Ako zlepšiť dlhodobo slabú erekciu?

Vedeli ste, že poruchy erekcie sa vyskytujú takmer u každého druhého muža vo veku nad 40 rokov? Dlhodobo slabá erekcia alebo iné problémy s erekciou môžu časom prerásť do ochorenia s názvom erektilná dysfunkcia (impotencia).Podľa prieskumov sa s týmto ochorením stretne až 30% mužov z celkovej svetovej populácie. 1 zo 4 diagnostikovaných pacientov má pritom menej ako 40 rokov.

muž s erektilnou dysfunkciou na posteli

Čo vplýva na kvalitu erekcie?

Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu u mužov spustiť problémy s erekciou. Najčastejšie ide o biologické faktory ako sú napr. poruchy nervovej sústavy, kardiovaskulárne ochorenia, problémy so srdcom, zvýšený krvný tlak, cukrovka a rôzne druhy zápalových ochorení pohlavných orgánov.

Kvalitu erekcie však ovplyvňuje aj zlá životospráva, nedostatok pohybu, fajčenie a nadmerná konzumácia alkoholu. Rovnako dôležitá je aj mužova psychika. Úzkosti, depresie, nedostatok sebavedomia a neustály stres v zamestnaní sú čoraz častejšími príčinami slabej erekcie aj u mužov v mladšom  veku.

Ako predchádzať problému so slabou erekciou?

Ak sa u vás objavia problémy s erekciou, nemusí to hneď znamenať, že máte erektilnú dysfunkciu. V mnohých prípadov je to len signál, že sa o svoje telo musíte začať lepšie starať. Dostatok spánku, pravidelné cvičenie, zdravý jedálniček a obmedzenie návykových látok ako sú alkohol a cigarety sú najlepšou formou prevencie slabej erekcie.

muž cvičí na zlepšenie erekcie

Ako riešiť dlhodobý problém so slabou erekciou?

Ak zmena životného štýlu nestačí, je načase vyhľadať lekára. Váš urológ určí správnu diagnózu a navrhne vhodnú liečbu. V počiatočnej fáze erektilnej dysfunkcie sa zvyčajne nasadzujú tabletky na podporu erekcie. Tabletky s prírodným zložením sú dokonca dostupné aj bez lekárskeho predpisu.

Ďalšou možnosťou je liečba erekcie rázovou vlnou. Ide o rýchle, bezbolestné a neinvazívne ošetrenie, ktorým sa výrazne zlepšuje prekrvenie penisu a tým aj schopnosť dosiahnutia erekcie. Ak táto metóda zlyhá, pristupuje sa k injekčnej liečbe erektilnej disfunkcie. Aj táto procedúra je veľmi jednoduchá a po krátkom zaškolení jej aplikáciu zvládne doma každý muž.

Slabá erekcia je veľmi citlivou témou, ktorá dokáže veľmi negatívne ovplyvniť duševnú pohodu a sebavedomie muža. Dobrou správou je, že moderná medicína už pozná veľmi efektívne riešenia, ktorých sa určite netreba báť. Stačí sa len zveriť do rúk odborníkov, ktorí sa tejto problematike rozumejú najlepšie.

Zdroj obrázkov: freepik.com

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Upchatý odtok v kuchyni – RADY A TIPY

10.08.2023

Upchatý odtok v kuchyni je bežný problém v domácnosti, ktorý však môže viesť k oveľa väčším problémom. Najskôr si všimnete, že vám v drese odteká voda veľmi pomaly alebo neodteká vôbec. Typickým príznakom je aj nepríjemný zápach. Príčiny upchatého odtoku v kuchyni Za upchatý kuchynský odtok si často môžeme sami, pretože ho nesprávne používame a pokúšame [...]

Biely povlak na penise, čo ho môže spôsobovať

10.08.2023

Biely povlak na penise, nazývaný aj smegma, môže byť hladký alebo hrudkovitý biely film na jednej strane žaluďa, alebo na jeho celej ploche. Tento problém sa objavuje u dospelých mužov aj u detí a jedinou príčinou nemusí byť iba nedostatočná hygiena. Možné príčiny bielych povlakov na penise Príčinou objavenia bieleho povlaku na penise môže byť infekčné ochorenie, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 199613x
Priemerná čítanosť článkov: 3220x

Autor blogu

Kategórie