Založ si blog

Labioplastika – estetická úprava Vašich intímnych partií

Niekedy dochádza k zmenám vzhľadu vagíny vplyvom životných udalostí, ako je pôrod alebo výrazné schudnutie. Inokedy za jej asymetrický vzhľad môže genetika. Okrem estetického problému predstavuje aj zdravotné riziko. Riešením je zmenšenie pyskov ohanbia, teda labioplastika.

Pre koho je určená labioplastika?

  • pre ženy, ktoré majú príliš veľké alebo asymetrické pysky ohanbia – v tomto prípade ide o estetický ako aj funkčný problém. Pysky ohanbia môžu byť zväčšené napríklad po pôrode, po výraznom schudnutí a úbytku tuku v intímnych partiách, alebo vplyvom veku.
  • pre ženy, ktorým to vplýva na psychiku – zväčšené pysky ohanbia môžu znižovať sebavedomie ženy až natoľko, že to u nej vedie k rozvinutiu depresie. Preto tento problém netreba podceňovať a plastická operácia vagíny môže výrazne pomôcť..
  • pre ženy, ktoré s tým majú problémy v bežnom živote, napríklad pri športe – aj v prípade, že zväčšené pysky ohanbia žena nepokladá za estetický problém, môžu jej prekážať pri sedení, chôdzi alebo každodennej hygiene. Okrem bolesti sa, napríklad pri častom bicyklovaní, môžu objaviť aj zápaly v oblasti genitálií. 
Labioplastika - estetická úprava Vašich intímnych partií

zdroj: freepik.com

Druhy labioplastiky a aký je medzi nimi rozdiel

Labioplastiku delíme na dva druhy: jednostrannú a obojstrannú. U klientiek sa vyberá podľa toho, či sú pysky ohanbia asymetrické, teda zväčšený je iba jeden z nich (jednostranná labioplastika), alebo sú zväčšené oba (obojstranná labioplastika).

Ako prebieha labioplastika?

Keďže ide o chirurgický zákrok, pri ktorom je odstránené nadbytočné tkanivo, vznikajú prirodzené obavy z bolesti. Klientky si môžu vybrať medzi lokálnou a celkovou anestézou, pri oboch možnostiach je však zaručená čo najväčšia bezbolestnosť zákroku.

Najskôr je naznačený tvar a veľkosť pyskov ohanbia, ktorý musí žena schváliť skôr, ako sa zákrok začne. Následne je podaná lokálna anestéza pomocou injekcie – pacientka môže cítiť bolesť vpichu alebo tlak – alebo celková anestéza, ak si ju pacientka zvolila.

Celá úprava pyskov ohanbia trvá 1 až 3 hodiny. Počas neho lekár vymodeluje pysky ohanbia odstránením nadbytočného tkaniva. Vzniknú pri tom malé rany, ktoré zašije. Po zákroku je potrebné niekoľko hodín oddychovať. Pozitívnou správou je, že po pár hodinách môže klientka odísť domov. Nesmie však riadiť auto, preto je vhodné odchádzať z kliniky v doprovode inej osoby. 

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 214485x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Autor blogu

Kategórie