Založ si blog

Ako krátka uzdička vplýva na váš sexuálny život

Malý kúsok väziva pôsobí možno nenápadne, ale pre sexuálny život je nesmierne dôležitá. Čo však robiť, ak je príliš krátka?

Na čo slúži uzdička na penise?

Uzdička je malý kúsok kože, presnejšie väzivový pruh, ktorý spája žaluď s predkožkou. Uzdička penisu, po latinsky frenulum, má mimoriadny význam pri sexuálne stimulácii, pretože ide o veľmi silnú erotogénnu zónu. Dráždenie uzdičky vedie k silnému orgazmu. Zároveň je však táto oblasť citlivá na vonkajšie vplyvy, môže sa zapáliť, poraniť alebo byť deformovaná. Jednou z takých deformácií je aj krátka uzdička.

Ako spoznám, že mám krátku uzdičku?

Každý muž má inak dlhú uzdičku. Jej dĺžka závisí od vývoja pohlavnej sústavy v maternici, ale aj neskôr, počas puberty. Krátka uzdička je najbežnejší problém, ktorý je s touto časťou tela spojený. Je vrodená a prejavuje sa najmä predčasnou ejakuláciou. Všimnete si ju aj tak, že nemôžete stiahnuť predkožku zo žaluďa a pri pohlavnom styku cítite bolesť.

Ako krátka uzdička vplýva na váš sexuálny život

zdroj : freepik.com

Aké zdravotné riziká hrozia pri krátkej uzdičke na penise?

  • Problém s pohlavným stykom – nie je možné plnohodnotné stiahnutie predkožky, preto nie je dokonalá sexuálna stimulácia.
  • Problém so správnym tvarom penisu – v stoporenom stave môže mať penis atypický tvar, čo nevhodne vplýva na psychiku a teoreticky aj na libido muža.
  • Problém s vysokou citlivosťou – môže spôsobiť predčasnú ejakuláciu alebo bolesť pri pohlavnom styku.

Frenuloplastika – preťatie krátkej uzdičky penisu

Frenuloplastika je jednoduchý zákrok, ktorý trvá iba niekoľko minút a pretne sa pri ňom uzdička penisu. V uzdičke penisu sa nachádzajú mnohé nervové zakončenia – preto je tak citlivá pri stimulácii. Keď sa časť z nich preťatím preruší, pomôže to oddialiť predčasnú ejakuláciu. Zákrok prebieha v lokálnej anestézii (celková anestézia je využívaná najmä ak sa tento problém rieši operačne už v detskom veku). Lekár vykonáva sériu niekoľkých malých rezov v tvare písmena Z alebo V. Tie sú potom zošité a nie sú veľmi viditeľné. Umožňuje to dostatočnú pohyblivosť žaluďa. Zahojenie trvá jeden až dva týždne. Môžete užívať lieky proti bolesti a kúpeľ z repíka (dva dni po zákroku).

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 207164x
Priemerná čítanosť článkov: 3237x

Autor blogu

Kategórie