Založ si blog

Doprajte si zážitok zo sprchovania so sprchovacími kútmi Walk-in

Chcete sa doma cítiť ako v luxusnom spa? Doprajte si Walk-in sprchovací kút, v ktorom si užijete dostatok miesta, rôzne druhy masážnych spŕch a elegantný dizajn.

Ako sa líši Walk-in od bežného sprchovacieho kúta?

Základným rozdielom medzi Walk-in sprchovacím kútom a bežným sprchovacím kútom je, že dno Walk-in sprchovacieho kúta tvorí podlaha ako vo zvyšku kúpeľne a jednoducho doňho vkráčate, pretože nemá dvere. Zvyčajne má sklenené steny, alebo iba jednu stenu – tzv. sprchovú zástenu, je veľmi priestranný a pri vstupe nemusíte prekračovať žiaden prah alebo schodík, pretože zvyčajne nemá na dne sprchovaciu vaničku. Odtekanie vody je zabezpečené miernym spádom podlahy priamo k odtoku.

Benefity sprchovacieho kútu Walk-in

Aj v menšej kúpeľni sa môžete cítiť ako v luxusnom hoteli, ak zvolíte namiesto vane alebo tuctového sprchovacieho kúta Walk-in verziu. Má aj niekoľko ďalších výhod.

zážitok zo sprchovania so sprchovacími kútmi Walk-in

zdroj : freepik.com

Priestrannosť

Prvým benefitom je priestrannosť, pretože s Walk-in sprchovacím kútom naplno využijete priestor svojej kúpeľne. Keďže často ide iba o tenkú sklenenú stenu a z jeho veľkosti neukrajuje ani obruba sprchovacej vaničky, využijete doslova každý centimeter. Priestor v kúpeľni ušetrí aj skutočnosť, že Walk-in sprchovací kút nemá dvere, teda nemusíte počítať s miestom na ich otváranie, ako to býva pri sprchovacích kútoch s dverami.

Elegancia

Povedzme si pravdu – klasický sprchový kút nie je práve najestetickejší prvok kúpeľne. V prípade Walk-in sprchovacích kútov vyniknú kúpeľňové obklady, má nadčasový vzhľad a minimalistický dizajn.

Bezbariérový prístup

Keď pri vstupe do sprchy nemusíte prekračovať okraj vaničky, alebo vstupovať do klzkej mokrej vane, hrozí vám menej nepríjemných úrazov. Bezbariérovosť oceníte aj kvôli deťom a starším členom rodiny. Walk-in sprchovací kút je však skvelou alternatívou aj pre osoby so zdravotným znevýhodnením. Doplňte ho o sprchovaciu stoličku a niekoľko madiel na stene. Vďaka dostatočnému priestoru doňho vojdete aj s invalidným vozíčkom.

Jednoduchá údržba

Postačí vám zotrieť podlahu ako vo zvyšku kúpeľne a sklenená stena potrebuje iba trochu leštiaceho produktu a suchú handričku.

Inštalovať sprchový kút s vaničkou alebo s odtokovým žliabkom?

Obe verzie majú svoje pre a proti. Vanička zachytí viac vody, ale je komplikovanejšie do nej vstupovať a vystupovať. Odtokový žliabok zabezpečuje bezbarierovosť, jeho okolie sa jednoduchšie umýva, ale voda môže zatiecť ďalej, ako by ste si priali, najmä ak používate veľmi silný prúd vody.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 209368x
Priemerná čítanosť článkov: 3271x

Autor blogu

Kategórie