Založ si blog

Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

Aké sú typy a druhy penisov a ktorý je ideálny?

Podobne ako neexistujú dva totožné odtlačky prstov, ani tvar a dĺžka penisu u mužov nie je nikdy rovnaká. Napriek tomu existuje niekoľko znakov, ktoré môžu mať spoločné a podľa ktorých ich sexuológovia, urológovia, ale aj samotné sexuálne partnerky rozdeľujú do niekoľkých kategórií. Dnes spoločne zistíme, či existuje dokonalý penis.

typy mužských penisov
zdroj: freepik.com

Aké sú najčastejšie typy penisov?

Mnohí muži by radi počuli, že najčastejším typom penisu je mohutný pohlavný orgán, dlhý a zároveň široký… No v skutočnosti je priemerná dĺžka stoporeného penisu 15 centimetrov a hrúbka ako aj tvar žaluďa má mnoho variácií. 

  • Mohutný penis – pri erekcii jeho dĺžka presahuje 20 centimetrov a zároveň je pomerne hrubý. Výhodou je úplné vyplnenie vagíny partnerky a intenzívnejšie pocity pri styku. Tie však môžu prerastať až do bolesti, najmä ak je vagína partnerky užšia alebo muž nečakal na jej dostatočné zvlhčenie. Zároveň môže mohutný penis prispievať k veľkému egu.
  • Malý penis – o malom penise hovoríme vtedy, ak v stave erekcie nemeria viac ako 7,7 centimetra. Aj keď si mnoho pánov teraz vydýchlo, stále existujú možnosti, ako sebe aj svojej partnerke dopriať o niečo viac vzrušenia. Dnes už existujú viaceré možnosti na zväčšenie penisu.
  • Zahnutý penis – zakrivený penis môže byť ohnutý nahor, nadol alebo aj doprava a doľava. Ak je ohnutý nahor alebo nadol, jeho veľkou výhodou je intenzívne dráždenie bodu G u ženy – stačí nájsť tú správnu polohu. Zakrivenie do strán je menej praktické, ale aj uňho sa dá nájsť vhodná poloha vedúca k silnému orgazmu. Pokiaľ však presahuje zakrivenie 30°, dajte si pozor, či nejde o Peyronieho chorobu.
  • Neobrezaný penis – výhodou je možnosť dráždenia pomocou uzdičky, nevýhodou zložitejšie udržiavanie hygieny kvôli kožným záhybom na predkožke, kde sa s radosťou množia baktérie. Napriek tomu v našich zemepisných šírkach jednoznačne vedie.
  • Obrezaný penis – okrem zvýšenej hygieny a menšej pravdepodobnosti plesňových či bakteriálnych ochorení ide o druh penisu, ktorý pôsobí mohutnejšie a mužnejšie. Pre partnerky ide často o novú skúsenosť a vďaka tomu si pohlavný styk viac vychutnávajú. Okrem náboženských dôvodov sa obriezka odporúča pánom aj ako spôsob spestrenia sexuálneho života a zvýšenia sebavedomia.

Aký je ideálny penis?

Okrem týchto špecifických druhov penisov existujú miliardy bežných pohlavných orgánov, ktoré sa svojou hrúbkou a dĺžkou viac či menej približujú priemeru.

Našťastie, niečo také, ako dokonalý penis neexistuje. Určite je prianím každej sexuálnej dvojice, aby boli pohlavné orgány zdravé a čisté. Potom už ide iba o preferencie partnerov a zároveň o anatómiu oboch pohlaví. Pretože rovnako ako penis môže byť dlhší a kratší, hrubší alebo chudší, aj pošva môže byť užšia alebo širšia. Teda viac ako na veľkosti, hrúbke či zahnutí záleží na tom, či sa naučíte viac komunikovať o svojej sexualite a hľadať také polohy, ktoré najviac vyzdvihnú kladné stránky konkrétneho penisu.

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 212479x
Priemerná čítanosť článkov: 3125x

Autor blogu

Kategórie