Založ si blog

5 najčastejších problémov kedy sa oplatí volať inštalatéra

Každý majiteľ domu je rád, keď môže ušetriť peniaze a zvládnuť opravu bez pomoci. Kedy však hrozí, že neodborný zásah vám majetok ešte viac poškodí? Na týchto päť problémov vždy volajte inštalatéra.

Upchaté potrubie alebo kanalizácia

Amatérska oprava upchatého potrubia môže viesť k väčšiemu poškodeniu kovových častí a k narušeniu odtoku vody z objektu. Keď riešite upchatú kanalizáciu, môžete sa pripraviť aj na tzv. vybuchnutie guličky, čiže bodu, kadiaľ odtekajú splašky, a zaplavenie kúpeľne alebo pivnice nevoňavým obsahom. Okrem upchatého miesta tak budete musieť aj čistiť a maľovať, pričom profesionálne krtkovanie by tento problém vyriešilo bez nepríjemných havárií.

Únik vody alebo vlhké mapy na stene

Keď sa na stene objavia vlhké mapy, ide jednoznačne o únik vody z poškodeného potrubia. Lokalizácia úniku vody by však mala ostať v rukách profesionálov. Aj keď sa zdá, že vlhká stena označuje miesto problému vo vašom domove, vodoinštalatér presne nájde miesto poškodenia a pri prípadnom sekaní do steny sa bezpečne vyhne elektrickým káblom. Zároveň minimalizuje prácu potrebnú na obnovu steny do pôvodného stavu.

Ak cítite plyn v domácnosti

Pokiaľ cítite vo vzduchu plyn, na nič nečkajte. Pre takéto prípady je vám k dispozícii nonstop poruchová služba. Vďaka profesionálnym prístrojom dokážu zmerať množstvo plynu v ovzduší a nájsť miesto jeho úniku za niekoľko minút.

Ak máte problém s kúrením 

Problémy s kúrením sa pohybujú od nefunkčného kotla, cez zvláštne zvuky v radiátoroch, ktoré vás privádzajú k šialenstvu, až k vytekaniu vody z radiátora a prípadnému vytápaniu nižšieho poschodia. Všetky tieto poruchy zvládne skúsený kúrenár, ktorého odbornosťou je oprava radiátorov a oprava kúrenia. Namiesto drahej výmeny tak môžete výrazne ušetriť menej náročnou opravou kotla.

Oprava radiátora inštalatérmi
zdroj: freepik.com

Pri iskrení v zásuvke alebo vypínači

Doma to iskrí pri rôznych príležitostiach, ale ak je to pri zapájaní elektrospotrebičov do zásuviek, volajte skúseného elektrikára. Tento jav je nebezpečný hneď z troch dôvodov – môže viesť k zraneniu človeka, ktorý sa zásuvky alebo vypínača dotkne, môže viesť k závažnému poškodeniu elektrického vedenia a napokon môže poškodiť alebo úplne zničiť aj spotrebič, alebo lampu, ktorú zapínate.

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210555x
Priemerná čítanosť článkov: 3290x

Autor blogu

Kategórie