Založ si blog

Ako zlepšiť dlhodobo slabú erekciu?

Vedeli ste, že poruchy erekcie sa vyskytujú takmer u každého druhého muža vo veku nad 40 rokov? Dlhodobo slabá erekcia alebo iné problémy s erekciou môžu časom prerásť do ochorenia s názvom erektilná dysfunkcia (impotencia).Podľa prieskumov sa s týmto ochorením stretne až 30% mužov z celkovej svetovej populácie. 1 zo 4 diagnostikovaných pacientov má pritom menej ako 40 rokov.

muž s erektilnou dysfunkciou na posteli

Čo vplýva na kvalitu erekcie?

Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu u mužov spustiť problémy s erekciou. Najčastejšie ide o biologické faktory ako sú napr. poruchy nervovej sústavy, kardiovaskulárne ochorenia, problémy so srdcom, zvýšený krvný tlak, cukrovka a rôzne druhy zápalových ochorení pohlavných orgánov.

Kvalitu erekcie však ovplyvňuje aj zlá životospráva, nedostatok pohybu, fajčenie a nadmerná konzumácia alkoholu. Rovnako dôležitá je aj mužova psychika. Úzkosti, depresie, nedostatok sebavedomia a neustály stres v zamestnaní sú čoraz častejšími príčinami slabej erekcie aj u mužov v mladšom  veku.

Ako predchádzať problému so slabou erekciou?

Ak sa u vás objavia problémy s erekciou, nemusí to hneď znamenať, že máte erektilnú dysfunkciu. V mnohých prípadov je to len signál, že sa o svoje telo musíte začať lepšie starať. Dostatok spánku, pravidelné cvičenie, zdravý jedálniček a obmedzenie návykových látok ako sú alkohol a cigarety sú najlepšou formou prevencie slabej erekcie.

muž cvičí na zlepšenie erekcie

Ako riešiť dlhodobý problém so slabou erekciou?

Ak zmena životného štýlu nestačí, je načase vyhľadať lekára. Váš urológ určí správnu diagnózu a navrhne vhodnú liečbu. V počiatočnej fáze erektilnej dysfunkcie sa zvyčajne nasadzujú tabletky na podporu erekcie. Tabletky s prírodným zložením sú dokonca dostupné aj bez lekárskeho predpisu.

Ďalšou možnosťou je liečba erekcie rázovou vlnou. Ide o rýchle, bezbolestné a neinvazívne ošetrenie, ktorým sa výrazne zlepšuje prekrvenie penisu a tým aj schopnosť dosiahnutia erekcie. Ak táto metóda zlyhá, pristupuje sa k injekčnej liečbe erektilnej disfunkcie. Aj táto procedúra je veľmi jednoduchá a po krátkom zaškolení jej aplikáciu zvládne doma každý muž.

Slabá erekcia je veľmi citlivou témou, ktorá dokáže veľmi negatívne ovplyvniť duševnú pohodu a sebavedomie muža. Dobrou správou je, že moderná medicína už pozná veľmi efektívne riešenia, ktorých sa určite netreba báť. Stačí sa len zveriť do rúk odborníkov, ktorí sa tejto problematike rozumejú najlepšie.

Zdroj obrázkov: freepik.com

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210216x
Priemerná čítanosť článkov: 3285x

Autor blogu

Kategórie