Založ si blog

Ako na upchatý záchod? Gumový zvon alebo mechanický krtko?

Skôr či neskôr sa to stane v každom dome či byte. Záchodová misa sa naplní vodou a splaškami, ktoré nie sú práve voňavé ani pekné na pohľad. Upchatý záchod môže mať desiatky rôznych príčin. Niekedy vám pomôže jednoduchý zvon do WC, inokedy budete potrebovať profesionálne krtkovanie. Ktorý prípad je ten váš?

Čistenie pomocou zvonu na WC

Ak do záchoda splachujete zvyšky jedla, používate priveľa toaletného papiera alebo v ňom mohla skončiť detská hračka, či dámska vložka, mali by ste mať poruke veľký zvon na záchod. Oproti zvonu na umývadlo sa líši najmä dĺžkou rúčky. Pomocou podtlaku posunie obsah potrubia. Pokiaľ je záchod naplnený odpadovou vodou a splaškami až po okraj, pri použití zvona by mohla časť tejto špinavej vody vytiecť von. Zvon kupujte tak, aby sedel na otvor vašej toalety, aby bol podtlak čo najsilnejší. Pokiaľ dobre neprilieha, obmotajte ho starou handrou.

Inštalatér so záchodovým zvonom
zdroj: freepik.com

Domáce prepchatie potrubia mechanickým krtkom

Pri upchatí WC je možné, že vám pomôže iba mechanické posunutie prekážky v potrubí. Keďže nemáme také dlhé ruky (a kto by ich dobrovoľne vkladal do zapchatého záchoda…), pomôže nám mechanický krtko, ktorému sa hovorí aj kanalizačná pružina. Zvyčajne má dĺžku päť až pätnásť metrov, dosiahne teda oveľa hlbšie ako napríklad drôtený vešiak, ktorý sa v prípade núdze tiež používa na čistenie upchatých odtokov. Krtka vtlačíte do potrubia a potom pomocou kľuky na jeho konci otáčate a ťaháte von z potrubia. Nakoniec ho opláchnite vodou a nechajte usušiť.

Profesionálne krtkovanie potrubia

Upchaté WC môže zároveň pretekať, potrubie môže byť hrdzavé a upchatie môže spôsobiť aj vodný kameň a nános nečistôt. Ak sa vám záchod upcháva častejšie, okrem mechanického krtka investujte aj do profesionálneho krtkovania potrubia. Okrem možnosti preskúmať upchatý odpad pomocou kamery vám profesionáli zaručujú aj hĺbkové čistenie tlakom vody a odhalenie prípadných narušení potrubia. Vo forme havarijnej služby vám môžu pomôcť kedykoľvek počas dňa aj noci.

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 213362x
Priemerná čítanosť článkov: 3138x

Autor blogu

Kategórie