Založ si blog

Čo je webstránka, koľko stojí a potrebujem ju vôbec?

Dnešný svet je neúprosný – čo nie je online, akoby ani nebolo. Či už podnikáte, alebo chcete používať internetovú stránku ako umelecké portfólio, tu nájdete základné informácie o tvorbe web stránok.

Čo je webstránka?

Internetová stránka, web, web page, webovka, webová stránka – stále hovoríme o tom istom. Ide o dokument obsahujúci informácie, ktorý je prístupný prostredníctvom internetu v tzv. webovom prehliadači (napríklad Google Chrome). Môžu sa k nej dostať všetci používatelia internetu a mala by byť estetická a prehľadná.

tvorba web stránok
zdroj: freepik.com

Kto a prečo potrebuje webstránku?

Webovú stránku potrebuje v dnešnej dobe každý zamestnávateľ, podnikateľ, ale aj ľudia v neziskovom sektore, umelci, združenia, školy a iné vzdelávacie inštitúcie. Jednoducho povedané, ak má niekto informáciu, ktorú chce prezentovať širokej verejnosti, vlastná webová stránka je tým správnym miestom. Pre podniky a firmy však znamená aj zaistenie nových klientov a vyšších zárobkov.

Pre koho sú určené webstránky

Webové stránky sú teda určené pre ľudí, ktorí iným ponúkajú informácie, produkty a služby. Napríklad, v čase havarijného stavu v domácnosti možno radi kliknete na stránku krtkovania v Bratislave, lebo potrebujete pomoc inštalatéra. Webové stránky potrebujú najmä tí podnikatelia a firmy, ktorí neponúkajú svoje produkty priamo v e-shope, ale chcú k sebe pritiahnuť potenciálnych zákazníkov, ktorí by o nich inak nevedeli.

Výhody webstránky

  1. Informácie o firme sa rozšíria k mnohým ľuďom.
  2. Ide o formu reklamy, ktorá funguje nonstop a v pohodlí domova budúcich klientov.
  3. Estetika, zrozumiteľnosť a originalita internetovej stránky tvorí určitú atmosféru, ktorá vás môže odlíšiť od konkurencie.
  4. Klienti získajú prvotné informácie bez vašej asistencie.
  5. Môžete svoju firmu odprezentovať obrazom, zvukom i videom. Je iba na vás, ako kreatívne sa pochválite so svojimi úspechmi a spokojnými zákazníkmi.

Kto mi vytvorí webstránku a koľko stojí internetová stránka?

Možno ste už počuli, že webovú stránku môžete mať aj zadarmo. Je to pravda, ale má jeden veľký háčik – nebude na vašej vlastnej webovej adrese. Pokiaľ neviete programovať, nechajte tvorbu web stránok radšej na skúseného vývojára. Veľa závisí aj od toho, o akú webovku ide.

Cena webovej stránky so základnými informáciami o vašej firme a vlastným dizajnom začína na sume 800€ konkrétna cena záleží od zložitosti dizajnu, rozsahu webstránky a funkcionalít ktoré sú pre vás dôležité. Ak potrebujete webstránku lacnejšie, je to možné, ale musíte počítať s obmedzenými funkcionalitami a dizajnom stránky. Lacné webstránky často využívajú už navrhnuté šablóny pri ktorých sa vám môže stať, že iná stránka použije rovnakú šablónu a bude vyzerať veľmi podobne ako tá vaša.

Pokiaľ máte záujem o jednoduchý e-shop, pripravte si približne 1500 eur. Komplexné web stránky so zameraním na získavanie nových zákazníkov kúpite za 2000 eur a viac.

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 213060x
Priemerná čítanosť článkov: 3133x

Autor blogu

Kategórie