Založ si blog

Koľko stojí krtkovanie?

Krtkovanie je bežná činnosť rôznych inštalatérskych firiem. Vo všeobecnosti ide o akési čistenie kanalizácie, čo zahŕňa prepchávanie odpadu. Cena sa však v mnohých oblastiach líši. Aby sme vám to čo najviac uľahčili, prinášame vám prehľad cien krtkovania, a tiež základné informácie o tom, od čoho cena závisí.

Ak hľadáte kvalitné krtkovanie odpadu, množstvo firiem má vlastnú reklamu na Google, kde ponúkajú svoje služby. Aj vďaka tomuto sa môžete rýchlejšie rozhodnúť pre konkrétnu firmu. Otázka však znie, koľko stojí krtkovanie a od čoho závisí cena? Odpoveď nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Od čoho záleží cena krtkovania?

Faktorov, ktoré ovplyvňujú cenu krtkovania je hneď niekoľko. Základom je zložitosť potrubia. Už len podľa toho viete, či bude táto činnosť vykonávaná dlhšie alebo kratšie. Ak je čistenie kanalizácie náročnejšie, aj cena bude vyššia.

Inštalatér so záchodovým zvonom
zdroj: freepik.com

Ďalším faktorom je lokalita, kde potrebujete krtkovanie odpadu vykonať. Ak má firma sídlo v centre mesta a bude musieť vycestovať do priľahlých a okrajových častí mesta, budú si, pochopiteľne, účtovať príplatky. To však platí najmä vo väčších mestách, ako je napríklad Bratislava. Vo väčšine prípadov si firmy účtujú príplatky až vtedy, keď musia vycestovať do iných miest či dedín.

Medzi ďalšie faktory, ktoré ovplyvňujú cenu krtkovania patrí rozsah inštalatérskych prác, dĺžka a rozmery potrubí či čas výkonu práce. V nasledujúcich riadkoch sa však pozrieme na to, aký je približný cenník krtkovania.

Aká je bežná cena za krtkovanie?

Cena čistenia odpadov je veľmi individuálna. Záleží od konkrétnej firmy a rozsahu práce, tak, ako jej zložitosti. Cena za 1m vyčisteného potrubia sa pohybuje od 4 – 6€, pričom po spočítaní všetkých úkonov vyjde bežná cena od 70€ vyššie. 

Je krtkovanie v Bratislave drahšie?

Pravdepodobne počítate s tým, že cena v Bratislave bude vyššia. Nie vždy to však tak naozaj je. V iných častiach Slovenska zaplatíte za krtkovanie približne 50 €. Musíte však počítať so spomínanými príplatkami, ktoré sa môžu objaviť v každej firme.

Aj napriek tomu, že v Bratislave zaplatíte o čosi viac, budete si istí, že ide o skutočne kvalitnú firmu. Pomer kvalita a cena je tak v tomto prípade v úplnej rovnováhe, vďaka čomu zaplatíte za skutočne perfektne odvedenú prácu.

Vazektómia – najúčinnejšia forma antikoncepcie

03.05.2024

Úvahy o antikoncepcii sa často sústreďujú na ženy, ale v skutočnosti existuje niekoľko možností pre mužov. Jednou z nich je vazektómia, čo je relatívne jednoduchý a účinný chirurgický zákrok. Pre tých, ktorí uvažujú o trvalom riešení neplánovaného tehotenstva, vazektómia môže byť atraktívnou voľbou. Ako sa chrániť pred neplánovaným [...]

Zariaďujete reštauráciu, kaviareň či inú prevádzku? Nezabudnite na kvalitné vybavenie

03.05.2024

Pri zariaďovaní reštaurácie, kaviarne alebo iného gastronomického podniku je dôležité pamätať na kvalitné vybavenie. Aké majú byť vaše prvé kroky a čo je najpodstatnejšie zariadiť hneď na začiatku? Premýšľate o otvorení prevádzky? Čo všetko budete potrebovať? Otvorenie vlastného podniku je vzrušujúci, no aj náročný proces. Prvým a najdôležitejším [...]

Ako nastaviť marketingové kampane tak, aby prinášali reálne výsledky?

03.05.2024

Marketingová kampaň je strategický plán, ktorý organizácia vykonáva na podporu predaja svojich produktov alebo služieb. Je to koordinovaná séria aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť povedomie, získať nových zákazníkov a zvýšiť predaj. Pri tvorbe úspešnej marketingovej kampane je dôležité mať jasne definované ciele, cieľovú skupinu a správne kanály komunikácie. [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 213660x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Autor blogu

Kategórie