Založ si blog

Čistenie kanalizácie krtkovaním? Ako postupovať?

Pravdepodobne ste sa už niekoľko krát stretli s upchatou kanalizáciou a zápachom z nej. Ide o nepríjemný problém, na ktorý však existuje jednoduché riešenie, ktorým je krtkovanie. Šikovní domáci kutili si dokážu poradiť s krtkovaním aj sami. V tomto článku si povieme, ako na to.

čistenie kanalizácie krtkovaním

Ako vyčistiť kanalizáciu krtkovaním svojpomocne?

Ak sa chcete zbaviť zápachu z kanalizácie, ktorá vzniká dôsledkom jej upchatia, máme pre vás riešenie a tým je krtkovanie. Ide o mimoriadne účinnú činnosť, ktorá jednoznačne zaberie. V mnohých prípadoch totiž len použitie chemických prípravkov nestačí a práve preto prichádza na rad krtkovanie. Potrebovať budete aj špirálu, ktorá sa bežne na krtkovanie využíva. Nezabudnite na gumené rukavice, handru a vedro, keďže vám po odstránení sifónu vytečie zvyšková voda a všetky nečistoty. Aký je postup?

  • Odstráňte sifón a skontrolujte, či nie je zanesený, poprípade upchatý. Následne ho dôkladne vyčistite. Nezabudnite na tesnenie. Ak je zanesené alebo sa drobí, odporúčame ho vymeniť.
  • Po odstránení sifónu budete potrebovať špirálu, ktorú je nutné vložiť do potrubia, a to až ku prekážke
  • V momente, keď sa špirála zastaví o prekážku, začnite otáčať rukoväť a zároveň mierne zatlačte špirálu do potrubia
  • V prípade, že voda začala odtekať z potrubia, viete, že ste všetko robili správne a krtkovanie kanalizácie zabralo
  • Nasaďte späť sifón a otestujte, či všetko funguje tak, ako má
  • Následne vyčistite potrubie chemikáliami, ktoré slúžia na čistenie odpadu
Čistenie kanalizácie krtkovaním

Ako prebieha čistenie kanalizácie profesionálmi?

Ak si na krtkovanie netrúfate sami nechajte čistenie kanalizácie na profesionálov. Postup je jednoduchý. 

  1. V prvom rade si vyberiete firmu, ktorá spĺňa vaše požiadavky. 
  2. Dohodnete sa na presnom termíne, kedy k vám inštalatéri majú prísť. 
  3. Keď prídu inštalatéri, najskôr sa zoznámia s problémom a overia, či ide naozaj o upchatú kanalizáciu.
  4. Ak je problémom upchatá kanalizácia začnú s krtkovaním, pri ktorom používajú profesionálne prístroje na čistenie potrubia.  Profesionáli najčastejšie využívajú elektromechanické čistenie kanalizácie, pri ktorom využívajú rôzne špirály alebo vysokotlakové čističe ktoré čistia kanalizáciu vysokým tlakom vody. 

Profesionálne čistenie kanalizácie vám ušetrí množstvo času, energie a ani sa nezašpiníte. Budete mať istotu, že práca je odvedená kvalitne. 

Upchatý odtok – prečo sa opakovane upcháva a ako tomu predchádzať?

03.04.2024

Udržiavanie čistej a fungujúcej domácnosti zahŕňa viac než len utieranie prachu a vysávanie podlahy. Jedným z často prehliadaných aspektov je správna starostlivosť o odtoky, najmä v kuchyni a kúpeľni. Opakované upchávanie odpadu môže byť nielen nepohodlné, ale môže tiež naznačovať potenciálne chybičky vo vašom upratovaní. V tomto článku sa ponoríme do bežných [...]

Ako si vybrať správny plot – hliníkové ploty vs. iné ploty

03.04.2024

Predstava dokonalého plotu sa často líši od človeka k človeku, berúc do úvahy nespočetné množstvo možností dostupných na trhu. Rôzne typy plotov slúžia na rôzne účely a nájsť ten ideálny si vyžaduje starostlivé zváženie funkčnosti, estetiky a údržby. Preto budeme vaším sprievodcom v rozmanitom svete oplotenia, ponúkame prehľad o rôznych typoch oplotenia a cenné [...]

Sú hliníkové ploty naozaj bezúdržbové?

14.08.2023

Ako každá väčšia investícia do domácnosti, aj výber vhodného oplotenia vyžaduje prieskum trhu a hľadanie tej najlepšej alternatívy. Hliníkové ploty sú dobrou voľbou pre majiteľov domov, ktorí chcú mať estetický a ľahko udržiavateľný plot okolo pozemku. Benefity hliníkových plotov Hliníkové ploty sú populárne kvôli svojmu vzhľadu, ľahkosti a odolnosti. [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 210563x
Priemerná čítanosť článkov: 3290x

Autor blogu

Kategórie